Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blackburn

Kalinić: Engleska će me tek sad upoznati

'Blackburn Rovers\' Croatian forward Nikola Kalinic celebrates scoring against Chelsea during their English League Cup football match at Ewood Park in Blackburn, north-west England, on December 2, 200
'PAUL ELLIS'
03.12.2009.
u 19:18

Uvijek je bio takav. Ili sličan. I kada je išlo dobro i kada je bilo loše. Nikada Nikola Kalinić nije bio od onih koji padaju u nesvijest.

– Kakva je to glava. Svejedno mu je igra li u finalu svjetskog prvenstva ili protiv Dugopolja. Zato će uspjeti – davno nam je govorio njegov menadžer Tomislav Erceg.

Mali iz Solina

I nakon što je Blackburn, nakon prave drame, boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacio Chelsea i ušao u polufinale Carling kupa, Kalinić je ostao isti. Glava, kako reče Erceg.

– Bilo je dobro – kaže jednostavno dan poslije jedan od heroja Blackburnove velike pobjede.

Ma, kako tako jednostavno?! Mali iz Solina zabio je svoj prvi pravi gol u Engleskoj, onaj protiv Peterborougha iz jedanaesterca nećemo mu ni računati. I to baš protiv Drogbe i društva. A on, kao da se to dogodilo nekom drugom.

Velika pobjeda

– Ha-ha, ma je. Postigli smo veliku pobjedu. Bilo je baš uzbudljivo. I mogu vam reći da je ugodno pobijediti tako veliku momčad. Sada smo u polufinalu Carling kupa, igrat ćemo protiv Aston Ville. Odlična je to momčad, ali vjerujem da ćemo u finale – govori Kalinić.

Briljantna je bila akcija pri prvom golu. Na centru je odigrao petom, pa nakon duplog pasa proigrao na bok i na kraju poentirao. A drugi pogodak pripisan je Emertonu, premda ga je Kalinić slavio.

– Vjerujte, ni sad ne znam jesam li okrznuo loptu. Ma, nije važno, glavno da je ušla – kazuje Kalinić, koji je u završnici dvoboja odlično šutirao, ali Hilario je krajnjim naporom obranio.

Veliku utakmicu Kalinić je odigrao baš u trenucima kada su se otočki novinari već počeli pitati je li pojačanje ili promašaj.

– Čuo sam da se nešto o tome pisalo. Ali prerano je za bilo kakve procjene. Trener mi je rekao da će me postupno uvoditi u momčad. Ovo je tek početak, vjerujem da će me Engleska tek sad upoznati – kaže Kalinić.

A promašeni jedanaesterac? Bio je to traljav udarac.

– Pucao sam loše i promašio, ali, srećom, idemo dalje. Pucat ću opet, samopouzdanja mi ne manjka.

Komentara 1

MA
matina
11:43 04.12.2009.

kalinic ce biti klasa hvala bogu da imamo jednog napadaca koji igra u engleskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije