Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAVO!

Kakvo priznanje za hrvatski nogomet: Ovo budi nadu...

Rotterdam: Dinamo i Feyenoord igraju utakmicu 5. kola UEFA Europske lige
Igor Soban/PIXSELL
01.01.2021.
u 19:22

Igrači koji su birani, morali su ispuniti dva kriterija - nisu smjeli biti stariji od 24 godine, a u Europskoj ligi su morali debitirati 2020. godine.

 

Dinamov dvojac Joško Gvardiol i Lovro Majer, te Rijekin vratar Ivan Nevistić izabrani su u najbolju momčad mladih igrača Europske lige, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA).

UEFA je idealnih 11 objavila na svojim službenim stranicama, a laureate su birali njezini reporteri.

Igrači koji su birani, morali su ispuniti dva kriterija - nisu smjeli biti stariji od 24 godine, a u Europskoj ligi su morali debitirati 2020. godine.

Iznimka su bili oni igrači koji su debitirali ranije, ali su do sada imali zanemarivu ulogu.

Tako su u idealnih 11 uvrštena tri mlada hrvatska nogometaša. Za Nevistića se navodi kako je "mladi vratar odigrao sve utakmice za Rijeku sakupivši 28 obrana."

Gvardiola smatraju "prototipom modernog srednjeg braniča i ključnim čovjekom Dinamove obrane koja je ove sezone primila samo jedan pogodak u grupnoj fazi", dok je Majer "važna Dinamova karika sa sjajnim izvedbama u grupnoj fazi, tehnički profinjen igrač, brz, okretan s dobrim ‘njuhom’ za gol."

IDEALNIH 11:

IVAN NEVISTĆ (22, Rijeka) - JOŠKO GVARDIOL (18, Dinamo), David Carmo (21, Braga), Wesley Fofana (19, Leicester Cit), Sven Botman (20, Lille) - Florian Wirtz (17, Bayer Leverkusen), Tekefusa Kubo (19, Villarreal), LOVRO MAJER (22, Dinamo), - Amine Gouiri (20, Nica), Darwin Nunez (21, Benfica), Donyell Malen (21, PSV Eindhoven).

Komentara 3

HR
hrvat123
00:54 02.01.2021.

nema ni jednog iz Hajduka ? sad se bude Hajduk zalil jer i oni su igrali valjda nekaj u Evropi a imaju jako puno mladih zvijezda koje su trebale biti u toj momcadi ali sad su jos doveli mladog jako uspjesnog cetvrtog golmana iz Engleskog nekog klubica i mozda je i on trebal biti na toj listi ali mora da je Dinamo i Mamic i Suker i tko zna tko sve kriv, zalba ide na 100 adresa

Avatar odvratni_ZG_kurir
odvratni_ZG_kurir
22:36 01.01.2021.

Za ovo je kriv Hrvatski nogometni Savez i Davor Šuker!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije