Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPER DERBIJI

Kakva subota: Kako između ovih derbija izabrati što gledati?!

Dinamo Hajduk
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
28.09.2018.
u 11:09

Nevjerojatan nogometni dan kreće već u 13:30 utakmicom Premier lige između West Hama i Manchester Uniteda (Sportklub HD).

U subotu je na rasporedu najveći derbi hrvatskog nogometa, na Poljudu od 16.30 sati igraju Hajduk i Dinamo (Arena Sport 3), no to nije jedini nogometni spektakl koji nudi sutrašnji dan.

Nevjerojatan nogometni dan kreće već u 13:30 utakmicom Premier lige između West Hama i Manchester Uniteda (Sportklub HD).

Sat i pol kasnije pred nama je rimski derbi Rome i Lazija (Arena Sport 4). Samo 15 minuta prije derbija na Poljudu, u Španjolskoj će početi utakmica u kojoj će Barcelona tražiti izlaz iz krize protiv Athletic Bilbaa nakon što je u dvije posljednje utakmice uzela samo bod. Od 18 sati još jedan talijanski derbi, nedodirljivi Juventus ide na Napoli, prvog pratitelja (Arena Sport 4).

>> Pogledajte i koji su sportaši poput Bobana zaplakali

A onda od 18:30 jedina stopostotna momčad Premier lige Liverpool gostuje na Stamford Bridgeu kod Chelseaja (Sportklub 1). Pokušat će redsi uzvratiti tako plavcima za poraz u Liga kupu 1:2 na Anfieldu u srijedu. Treba vidjeli hoće li možda trener Liverpoola Jürgen Klopp ponovno dati priliku od prve minute Dejanu Lovrenu koji se našao na udaru navijača nakon poraza u srijedu.

Jedan od onih koji je stao u obranu hrvatskog braniča je Nikola Jurčević, koji je s Lovrenom surađivao u reprezentaciji dok je  bio pomoćnik Slavena Bilića.

– Lovren može igrati visoko jer ima brzinu, ima skok, ima dovoljno nogometnog znanja! Klopp u svom načinu igre Lovrena smatra jako važnim igračem. Ali, ponekad ima taj peh da kod gola bude krivac ili sukrivac i onda se to potencira, pomalo pretjerano, a zaboravlja se koliko je puta bio odličan. Svjetsko prvenstvo odigrao je gotovo savršeno – rekao je za Sportklub Jurčević pa dodao:

– Lovren ima poseban gard na terenu, nema straha, ne igra skrivačicu, ide beskompromisno na loptu, a ima mnogo igrača koji su kalkulanti, koji u nekoj situaciji, karikiram, puste beka da se muči, a oni stoji u sredini i ne pomažu. Lovren nije takav, on igra beskompromisno! A što se kikseva tiče, na Youtubeu bi se moglo sigurno složiti 10 do 15 videozapisa samo s velikim pogreškama koje je u karijeri napravio Sergio Ramos, a riječ je vjerojatno o najboljem obrambenom igraču u posljednjih desetak godina.

Foto: Reuters/Pixsell

Za kraj supersubote slijedi madridski derbi između Reala i Atletica. Kraljevi, kao i Katalonci, traže povratak na pobjedničke staze nakon poraza kod Seville (0:3).

Zanimljivo, Real je tim porazom nastavio lošu tradiciji da gubi utakmice nakon što njihov igrač bude proglašen najboljim u prethodnoj sezoni.

Naime, Luka Modrić u ponedjeljak je primio nagradu, a u srijedu sudjelovao u porazu s rezultatom 0:3. Sa Sevillom je sve krenulo 2016. kada su dobili kraljeve (2:1) nekoliko dana nakon što je nagradu za najboljeg igrača sezone primio Cristiano Ronaldo. Portugalac je nagradu dobio i prošle godine, a onda ih je s 2:1 dobila Girona.

Raspored utakmica u subotu:
13:30 West Ham – Manchester United (Sportklub HD)
15:00 Roma – Lazio (Arena Sport 4)
16:15 Barcelona – Athletic Bilbao (Sportklub HD)
16:30 Hajduk – Dinamo (Arena Sport 3)
18:00 Juventus – Napoli (Arena Sport 4)
18:30 Chelsea – Liverpool (Sportklub 1)
20:45 Real Madrid – Atletico (Sportklub 1)

>> Pogledajte i video: Svijet je dobio novog kralja – Luku Modrića

Komentara 5

Avatar gordi
gordi
12:35 28.09.2018.

arena sport 3...zašto mi plačamo HRT???

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
13:33 28.09.2018.

roma i lazio derbi?

BO
boris48astrid
13:47 28.09.2018.

ajmo se svi ujediniti da ne plačamo tv pretplatu pa da onda vidimo kaj bude

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije