Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Dasović

Kako nas Mamić i uoči utakmice godine podsjeća da je još uvijek najvažniji u Dinamu

Zdravko Mamić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
07.11.2018.
u 08:44

Čak i s udaljenosti od 500 km Mamića se u Dinamu i dalje slijepo sluša

Nitko nije veći od kluba, slogan je koji vrijedi svuda u svijetu, osim naravno u – Dinamu. Najvećemu hrvatskom klubu u kojemu show odavno ne pripada nogometašima i trenerima, nego uvijek i jedino Zdravku Mamiću. Pa makar on živio i petstotinjak kilometara od Zagreba.

Tako, eto, Dinamova momčad u predvečerje jedne od najvažnijih utakmica u povijesti, protiv Spartaka iz Trnave, živi u sjeni maksimirskih dvorskih obračuna; Mamića protiv svojih neistomišljenika, u kojemu nas odbjegli savjetnik želi još jednom podsjetiti na svoju efikasnost i ubojitu moć.

Zdravko Mamić
1/7

I mora se Mamiću priznati da je doista mačka s devet života. Sjetite se, kada je prvi put priveden, još tamo u ljeto 2015., brojni su se suparnici poveselili: “Gotov je.” Pa je ZM uskoro uskrsnuo i vratio se još jači.

Kada mu je u proljeće 2017. počelo suđenje, prognoza je bila “ovo će ga dokrajčiti”. Pa se Mamić opet s lakoćom osovio na noge i usred procesa u Osijeku na primjer uspio osigurati Šukeru još jedan mandat na čelu Kuće nogometa.

Nakon što je u lipnju ove godine osuđen na šest i pol godina zatvora i pobjegao iz Hrvatske, još jednom su mnogi odahnuli, “e sad je stvarno gotov”, a on je, djelujući na “daljinu”, u Dinamo doveo Bjelicu, prodao Benkovića i Ćorića, osigurao klubu milijune i blagostanje...

Toliko ga u Maksimiru slijepo slušaju da se nitko od struke nije usudio ništa propitkivati čak ni kada je u Dinamo doveo sina vlasnika hotela u kojemu živi u Međugorju. On, ZM, još uvijek može sve, kad hoće i što hoće, i ne samo u Dinamu.

>> Pogledajte video: Navijači čekaju u redu kako bi kupili ulaznice za utakmicu Dinamo - Spartak

Mamićev ego, veći od Ronaldova, nije naravno bio u stanju otrpjeti soliranje Dinamova dopredsjednika Tomislava Svetine, jednoga od rijetkih nogometnih dužnosnika koji se pokraj moćnoga savjetnika usudio misliti svojom glavom, pa je ZM, ne vodeći računa o tajmingu, direktivom iz Međugorja sazvao Izvršni odbor i riješio se neposlušnoga dužnosnika. Ne može mu nitko ništa, i toj se strahovladi još ne nazire kraj.

U sjeni ovoga kolopleta zakulisnih maksimirskih intriga, posve nezasluženo žive Dinamov trenerski preporoditelj Bjelica i njegova sjajna momčad, dečki koji su na tragu jedne od najvećih generacija plavih.

Oni sutra ulaze u Dinamovu antologiju, i to nikakvi udari s boka, bilo iz Dinamove oporbe bilo iz Međugorja, sigurno ne mogu zaustaviti. U ovom trenutku taj show im nitko ne može ukrasti. Osim ako se Mamić sutra ne pojavi na stadionu.

Zdravko Mamić
1/11
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije