Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Skupina smrti'

'Kako je moguće da u istoj skupini na Euru igraju dva aktualna prvaka?'

Ždrijeb EP-a: izbornici iz 'skupine smrti'
Foto: DPA/Pixsell
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.12.2019.
u 09:25

Ovo je 'skupina smrti' i svatko će morati igrati na maksimumu svojih mogućnosti da bi prošao u nokaut fazu. Utakmice u Münchenu bit će festival nogometa, a očekivanja naših navijača bit će velika - kazao je njemački izbornik Joachim Löw

Skupina F u kojoj su Portugal, Francuska i Njemačka odmah je proglašena 'skupinom smrti' na Euru 2020., a s tim se slažu i izbornici tih reprezentacija. Četvrta reprezentacija u ovoj skupini bit će poznata nakon baraža u ožujku.

 Utakmice u toj skupini igrat će se u Münchenu i Budimpešti, s tim da će Njemačka sve tri utakmice igrati na domaćem terenu.

Ždrijeb EP-a: izbornici iz 'skupine smrti'
1/10

- Ovo je 'skupina smrti' i svatko će morati igrati na maksimumu svojih mogućnosti da bi prošao u nokaut fazu. Utakmice u Münchenu bit će festival nogometa, a očekivanja naših navijača bit će velika. Za našu mladu ekipu to će biti veliki izazov, ali radujem se tome - kazao je njemački izbornik Joachim Löw. 

Već u 1. kolu sastaju se Francuska i Njemačka.

- Moglo je ispasti bolje, ali što je tu je. Nema vremena za dizanje forme, od samog početka morat ćemo biti na vrhuncu. Često smo igrali protiv Njemačke i Portugala i nema sumnje da je ovo najteža skupina - istaknuo je francuski izbornik Didier Deschamps.

Portugalski izbornik Fernando Santos ističe da žele obraniti naslov europskih prvaka: 

- Što reći o skupini u kojoj imate svjetske prvake s posljednja dva prvenstva (Njemačku i Francusku) i aktualnog europskog prvaka (Portugal). Ako me pitate da li bih volio da smo izbjegli Njemačku i Francusku, pa naravno da bih želio. Ali isto tako Nijemci i Francuzi će vam reći da nisu željeli Portugal u svojoj skupini. Pripremit ćemo se tako da dođemo na Euro puni samopouzdanja i idemo obraniti naslov prvaka. 

Ni Bayernova zvijezda Joshua Kimmich nije zadovoljna ždrijebom.

- Ne razumijem kako je moguće da Njemačka, pobjednik svoje kvalifikacijske skupine i svjetski prvak iz 2014, završi na Euru u skupini s aktualnim europskim prvakom Portugalom i svjetskim prvakom Francuskom. Kakav je to ždrijeb? Kakvo je to prvenstvo na kojem je to moguće? - podvukao je njemački reprezentativac  Joshua Kimmich.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
09:39 01.12.2019.

Ima da ti se smrznu noge kad vidiš ovaj osmjeh Didiera no zato će nas Low zabavljat na klupi konzumirajući svoje ( bez konzervansa ) slastice 😂

BO
Bojnik
12:05 01.12.2019.

Ovo odrzavanje EP po gradovima je obicna glupost...Tako ispada da Englezi igraju doma kao i Njemci sve tri utakmice.Jel to posteno? Ako su imali dirigirani zrijeb da neke zemlje nemogu igrati sa nekim sa kojima nemaju dobre odnose,onda su mogli dirigirati da utakmice zemalja iz kojih poticu nemogu igrati na domacem terenu.

Avatar Čudomix
Čudomix
11:55 01.12.2019.

Veću težinu ima viceprvak iz 2018. nego svjetski prvak iz 2014. Kod nas se puno igrača promijenilo a kod Nijemaca pogotovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije