Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Određeni uvjeti

Kako će trenirati sportaši? Samo petorica, uz distancu od pet metara

Mladost
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/3
25.04.2020.
u 17:01

Ako se pak tijekom treninga posumnja da netko ima povišenu temperaturu ili bilo kakve simptome respiratorne bolesti, trening se prekida, a sportaš se upućuje obiteljskom liječniku

Od ponedjeljka 27. travnja trenirat će moći samo sportaši koji imaju izdano rješenje o 1. i 2. kategoriji te seniorske prvoligaške ekipe, ali na otvorenom terenu kada je god to moguće. Trenirati se može isključivo u objektima koji udovoljavaju uvjetima od pet metara između svih sudionika treninga, odnosno gdje postoji prostor od 20 četvornih metara po sportašu (jer se kod napora stvara više aerosola) pri čemu trening može biti organiziran za najviše pet osoba uključujući i trenera.

Nakon korištenja lopti, rekvizita i ostale opreme, sve se mora dezinficirati. Za treninge u kontaktnim sportovima, gdje nije moguće održavati fizičku distancu, preporučuje se da treninge rade uvijek isti trener i isti sportaš (ili suvježbač). Nešto slično vrijedi i za vaterpoliste koji će pri plivanju morati koristiti svaki svoju prugu pa se oni više uzdaju u sljedeći korak "relaksiranja" mjera zaštite od zaraze predviđen za 4. svibnja.

Trenerima i igračima preporučuje se da dolaze pojedinačno, osobnim vozilima, u opremi za trening kako bi se izbjeglo korištenje svlačionice. Nakon treninga, igrači i treneri odlaze kući bez tuširanja i ulaska u svlačionicu, kao što to već neko vrijeme rade nogometaši Hajduka, Rijeke, Osijeka...

Nakon svakog treninga, zatvorene sportske objekte, trenažni prostor i sanitarni čvor bit će obavezno dezinficirati.

Ako se pak tijekom treninga posumnja da netko ima povišenu temperaturu ili bilo kakve simptome respiratorne bolesti, trening se prekida, a sportaš se upućuje obiteljskom liječniku.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar DonnaTL88
DonnaTL88
15:47 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆Lo︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
23:03 25.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar SusanRS96
SusanRS96
18:46 25.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije