Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAVO SUSJEDI!

Kakav spektakl: Slovenci nadigrali Španjolce u jednoj od najboljih utakmica Igara

Basketball - Men - Group C - Spain v Slovenia
Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/13
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.08.2021.
u 13:10

Španjolci su početkom treće četvrtine došli do 12 koševa prednosti (55-43), ali Slovenija do kraja tog perioda uspjela smanjiti zaostatak na samo dva poena (68-70).

U posljednjoj utakmici grupne faze natjecanja olimpijskog turnira košarkaša reprezentacija Slovenije je svladala Španjolsku s 95-87 i tako s maksimalnim učinkom završila natjecanje u skupini C u kojoj je u nedjelju Argentina svladala Japan s 97-77 i tako izborila mjesto u četvrtfinalu.

Iako konačan rezultat to ne pokazuje, Slovenci su pobjedu osigurali u napetoj završnici, jer su momčadi u zadnju minutu ušle gotovo izjednačene, s vodstvom slovenskih košarkaša 88-87. Španjolci su do kraja dvoboja sve promašili, a pobjedu Sloveniji osigurali su Klemen Prepelič i Zoran Dragić s četiri pogođena slobodna bacanja, dok je Edo Murić još pogodio i tricu za konačnih 95-87.

Iako je već u prvoj četvrtini zaradio treću osobnu pogrešku i ubacio samo 12 koševa, ponovno je najbolji igrač pobjedničke reprezentacije bio Luka Dončić, koji je završio dvoboj s 14 skokova i devet asistencija. Odličan je bio Vlatko Čančar s 22 koša i šutom 8/12, a američki 'Slovenac' Mike Tobey je spojio 16 koševa i 14 skokova. Klemen Prepelič je ubacio 15 poena.

Basketball - Men - Group C - Spain v Slovenia Tokyo 2020 Olympics - Basketball - Men - Group C - Spain v Slovenia - Saitama Super Arena, Saitama, Japan - August 1, 2021. Luka Doncic of Slovenia REUTERS/Sergio Perez SERGIO PEREZ
Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Španjolci su početkom treće četvrtine došli do 12 koševa prednosti (55-43), ali Slovenija do kraja tog perioda uspjela smanjiti zaostatak na samo dva poena (68-70).

Kod aktualnih svjetskih prvaka je najbolji bio Ricky Rubio s 18 koševa i devet asistencija. Alberto Abalde je ubacio 14, a Sergio Llull i Rudy Fernandez po 12 poena.

Slovenija je Španjolce nadskakala (51-41) te nadigrala koševima u reketu (34-22) i iz kontranapada (14-7).

Aktualni europski prvaci su pobjedom izbjegli mogući četvrtfinalni sraz s američkom reprezentacijom.

Prema novom sustavu, nakon grupne faze su reprezentacije rangirane od prvog do 12. mjesta, a prvih osam nastavlja natjecanje u nokaut fazi. Momčadi od 1. do 4. mjesta su u ždrijebu postavljene za nositelje (Slovenija,  Francuska, Australija, SAD), a one od 5. do 8. mjesta (Italija, Španjolska, Argentina, Njemačka) će biti izvučene za njihove suparnike po poludirigiranom sustavu, po kojem se nisu mogle sastati reprezentacije iz iste grupe u prvom dijelu natjecanja.

>> Pogledajte: Tonči Stipanović osvojio je povijesno srebro za Hrvatsku!

Komentara 26

DO
DonQuijote
13:16 01.08.2021.

Svaka cast. Veliki uspjeh, bravo susjedi

TE
Terminus19
13:15 01.08.2021.

Bravo za Sloveniju. R.e.s.p.e.c.t.

BI
Borg i Hrvati
13:35 01.08.2021.

Osim što pobjeđuju još igraju i i lijepu i atraktivnu košarku kakvu odavno nismo imali prilike vidjeti. Lijepo bi bilo da debitanti osvoje zlato.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije