Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLIMPIJSKE IGRE

Kakav rasplet: Nogometaši Argentine, Francuske i Njemačke bez četvrtfinala

Soccer Football - Men - Group A - France v Japan
HANNAH MCKAY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
28.07.2021.
u 19:57

Francuska je u zadnjem kolu doživjela uvjerljiv poraz 0-4 od domaće reprezentacije koja je jedina natjecanje po skupinama završila s maksimalnim učinkom od devet bodova

 

Četvrtfinale olimpijskog turnira za nogometaše ostalo je bez reprezentacija Argentine, Francuske i Njemačke koji su natjecanje po skupinama završili na trećem mjestu u svojim grupama.

Nijemci su na Igrama u Rio de Janeiru izgubili finale od Brazila, a u Tokiju su ostali bez plasmana u nokaut fazu završivši natjecanje u skupini D na trećem mjestu. U zadnjem kolu im je trebala pobjeda protiv Obale Bjelokosti, ali je utakmica završila 1-1. Tako su Bjelokošćani s pet bodova osvojili drugo mjesto, a Njemačka je s četiri ostala na trećem mjestu. Brazil je osvojio prvo mjesto sa sedam bodova do kojih je stigao pobjedom 3-1 protiv Saudijske Arabije.

Francuska je u zadnjem kolu doživjela uvjerljiv poraz 0-4 od domaće reprezentacije koja je jedina natjecanje po skupinama završila s maksimalnim učinkom od devet bodova. Meksiko je završio kao drugi u skupini A sa šest bodova, nakon pobjede 3-0 nad Južnoafričkom Republikom.

Argentincima je u skupini C trebala pobjeda nad Španjolskom, jer je Egipat pobijedio Australiju 2-0. Egipćane je u četvrtfinale odveo Hamdy golom u 85. minuti. Tako je Egipat došao do četiri boda i gol-razlike 2-1. Dvostruki olimpijski pobjednici iz Atene 2004. i Pekinga 2008. su završili natjecanje na trećem mjestu s istim brojem bodova i gol-razlikom 2-3. Španjolska je s pet bodova osvojila prvo mjesto.

U skupini B prvo mjesto je sa šest bodova osvojila Južna Koreja koja je sa 6-0 svladala Honduras. Novi Zeland je odigrao 0-0 protiv Rumunjske i tako zahvaljujući boljoj gol-razlici osvojio drugo mjesto.

Četvrtfinalni mečevi su na rasporedu u subotu, 31. srpnja, a sastaju se: Španjolska - Obala Bjelokosti (10.00 sati po srednjoeuropskom vremenu), Japan - Novi Zeland (11.00), Brazil - Egipat (12.00) i Južna Koreja - Meksiko (13.00).

POGLEDAJTE VIDEO: Podrška braći Sinković uoči finala

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije