Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gdje gledati

Kakav ludi dan! Prvo nas čeka dvoboj s Austrijom, pa derbi s Crnom Gorom

Domagoj Duvnjak i Maro Joković
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/7
16.01.2020.
u 08:52

U 1. kolu drugog kruga u Beču hrvatski rukometaši će odmjeriti snagu protiv Austrijanac, dok u Budimpešti naši vaterpolisti u 2. kolu igraju derbi protiv Crnogoraca

Ljubitelji sporta dolaze na svoje. U tijeku su Europska prvenstva u rukometu i vaterpolu, a danas na oba natjecanja sudjelovati naši sportaši.

U 1. kolu drugog kruga u Beču hrvatski rukometaši će odmjeriti snagu protiv Austrijanac, dok u Budimpešti naši vaterpolisti u 2. kolu igraju derbi protiv Crnogoraca.

Domagoj Duvnjak i Maro Joković
1/12

Červarova družina nakon maksimalnog učinka u prvoj fazi natjecanja i pobjeda protiv Crne Gore (27:21), Bjelorusije (31:23) i Srbije (24:21) s ovelikim optimizmom čeka nastavak prvenstva.

Rukometaše sada čekaju oglede sa Španjolskom, Njemačkom, Češkom, a natjecanje u Skupini I otvaramo protiv domaćina - Austrije.

Dosad smo četiri puta igrali protiv Austrije i svaki put pobijedili. Od Austrijanaca smo bolji bili i na Euru 2010. na kojem su također oni bili domaćini.

U drugi smo krug kao i sada došli iz Graza te ih u Beču pobijedili s 26:23. Pa, neka se to sada i ponovi.

Austrija se u prvoj fazi natjecanja pokazala kao opasan suparnik, pobijedili su Češku (32:29), Ukrajinu (34:30) i Sjevernu Makedoniju (32:28).

Njihov izbornik Aleš Pajovič rekao je kako su Hrvati jedni od favorita za zlato, ali ta nas izjava ne treba odmah podići u nebo. Pobjedom protiv Austrijanaca napravit će novi korak prema polufinalu.

Utakmica Austrija - Hrvatska igra se u Beču s početkom u 18.15 sati s prijenosom na RTL-u. Emisija uoči susreta počinje u 17.15 sati.

Domagoj Duvnjak i Maro Joković
1/12

Danas će u bazenu zaplivati i vaterpolisti. U derbiju drugog kola Skupine A hrvatska reprezentacija igra derbi protiv Crne Gore.

Bit će to utakmica za prvo mjesto u skupini. Na otvaranju natjecanja Tuckovi izabranici pobijedili su Njemačku sa 17:9, a Crnogorci su bili bolji od Slovaka 15:4.

Utakmica Hrvatska - Crna Gora počinje u 20.30 sati uz prijenos na HTV-u.

>> Pogledajte razgovor s Pericom Bukićem uoči vaterpolskog EP-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije