Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELEBNO ZDANJE

Kakav ljepotan! Ovako bi trebao izgledati novi stadion blizu Zagreba, cijena – prava sitnica

Stadion Velike Gorice
Foto: ilustracija
1/2
12.07.2019.
u 12:24

Imao bi 400 parkirnih mjesta u garaži, 30 dizala, mogućnost otvaranja stakala, a prva utakmica trebala bi se odigrati 15. listopada 2023. godine

U Hrvatskoj je tema novih stadiona svako malo na repertoaru, bilo o ulaganjima stranaca u zanimljive im lokacije ili kada se raspravlja o novom nacionalnom stadionu te njegovoj važnosti. 

Izgleda kako bi prvi korak u praksi, a ne samo u teoriji, mogla pokrenuti Velika Gorica

Kineska tvrtka Z-Run i Velika Gorica nude priču, što se tiče novih nogometnih i sportskih objekata, koja ovog časa ima konkretne obrise, pišu Sportske novosti.

Naime, Kinezi su osnovali tvrtku Eurogate Sport Industries d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, a za direktora imenovali Ivana Heraka. Prije toga grad Velika Gorica oformio je radnu skupinu od deset ljudi na čijem je čelu gradonačelnik Dražen Barišić, a voditelj Nenad Črnko, predsjednik NS Zagrebačke županije i član IO HNS-a.

Foto: ilustracija

Pojavile su se i fotografije kako bi trebao izgledati velebni stadion nadomak Zagreba uz koje bi bili svi popratni sadržaji – kamp, akademija, hotel, trgovački centar... 

Riječ je o stadionu kapaciteta 35.000 mjesta, od čega bi osnovni dio imao 19.600 mjesta, a za velike priredbe otvorio bi se za još 15.400 gledatelja, doznaju Sportske novosti, a riječ je o djelu arhitekta Mirsada Mustedanagića. Naravno, prvo treba proći javni natječaj. 

Imao bi 400 parkirnih mjesta u garaži, 30 dizala, mogućnost otvaranja stakala, a prva utakmica trebala bi se odigrati 15. listopada 2023. godine. Za mnoge ono najbitnije jest cijena. Najjeftinija verzija stajala bi 52,5, dok bi ona najskuplja bila oko 105 milijuna eura

>>> Pogledajte kako izgleda Maksimir koji hitno treba obnovu

Komentara 21

DO
dopizdilomi
13:03 12.07.2019.

Čak 400 parkirnih mjesta. Jel to samo za autobuse?

ŠT
ŠtoReći
13:36 12.07.2019.

lijepo ga vidjeti pa bilo to i na slici

VO
volina
14:28 12.07.2019.

Što će Bandić na to? Baš me zanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije