Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUNAK CAPAR:

'Kakav je osjećaj? Plakao sam kao malo dijete da budem iskren'

Hrvatska futsal reprezentacija (1)
Foto: HNS
29.01.2014.
u 21:14

- Mi danas ipak još nismo ništa napravili, ako izgubimo od Češke, ispast ćemo. Nama je sljedeća utakmica finale, mi smo se i prije Eura tako spremali za tu utakmicu - otkrio je Capar.

Fantastičan uspjeh ostvarila je hrvatska futsalska reprezentacija na startu Europskog prvenstva u Antwerpenu izborivši bod protiv sjajne i za europske protivnike uglavnom nedodirljive Španjolske.

Pogodak za nevjerojatnih 3:3 postigao je Matija Capar kao "leteći vratar" dvije i pol minute prije kraja, za šok i nevjericu na španjolskoj klupi i veliko slavlje na hrvatskoj.

Capar je nakon utakmice teško kontrolirao emocije jer za njega to nije bio samo pogodak europskim prvacima već i svojevrsna katarza nakon velikih problema s ozljedama:

- Kakav je osjećaj? Pa teško je, plakao sam kao malo dijete da budem iskren. Puno se toga nakupilo, u zadnje tri godine imao sam dvije teške operacije, mislio sam da više neću igrati nogomet, ali vjerovao sam... Molio sam Boga da barem s prijateljima mogu igrati na igralištu jer stvarno volim futsal i živim za ovaj sport. Bog me nagradio i dao mi da zabijem taj gol protiv Španjolske, prvaka Europe. Presretan sam, pogađaju me emocije.

Bilo je očigledno da Hrvatska u dvoboj sa Španjolskom nije ušla sa strahom kakav bi bio shvatljiv nakon što od te iste ekipe izgubite s 10:0 u kvalifikacijama:

- I Španjolci su ljudi, kada ih udariš i njih boli, nisu strojevi. U futsalu su bolji od nas, više i kvalitetnije treniraju, ali imamo i mi nekoliko pojedinaca koji mogu igrati na svakom nivou, Marinović, Novak, Jelovčić, Jukić na golu, i Suton i Matošević. Rekao bih da imamo i širinu, vjerujem u sve dečke koji su tu, svi su zaslužili poziv svojim radom, disciplinom i ponašanjem - rekao je Capar nakon utakmice.

Nije skrivao zadovoljstvo i vlastitom izvedbom:

- Mislim da sam u drugom dijelu pokazao da mogu igrati s dečkima na ovoj vrhunskoj razini. Bitno je, uostalom, da ekipa dobro igra i da pobjeđujemo.

Hrvatsku sada čeka ogled s Češkom koji će, bez obzira na ovaj veliki rezultat, biti presudan za plasman u četvrtfinale:

- Mi danas ipak još nismo ništa napravili, ako izgubimo od Češke, ispast ćemo. Nama je sljedeća utakmica finale, mi smo se i prije Eura tako spremali za tu utakmicu. Ako prođemo dalje, onda što bude - ako možemo igrati sa Španjolcima, možemo i s Talijanima ili bilo kim drugim.

Za Matiju nije bilo upitno komu posvećuje pogodak za izjednačenje:

- Majka i otac bili su uz mene u najtežim trenucima nakon ozljeda, ovo je pogodak za njih.

Izbornik Stanković nije krio da je za pobjedu bilo potrebno i malo sreće, ali naglasio je hrabrost svoje ekipe:

- Ne bih više po onom klišeju 'čestitam svojim momcima', ali moram - odigrali su jednu herojsku utakmicu, pametnu, hrabru. Imali smo padova u igri, ali sve u svemu ono što smo dogovarali maksimalno smo ispoštovali. Malo nas je sreća poljubila, ali da bi se sa Španjolcima ovako odigralo mora se poklopiti dosta stvari. Za početak, morate biti hrabri i vjerovati u pobjedu.

Stanković otkriva kako je unatoč "bombonima" na račun Španjolaca u izjavama prije turnira unutar svlačionice postojala vjera da se može doći do pozitivnog rezultata:

- Mi smo pričali svima da su oni NBA, da su puno bolji, ali naša interna priča bila je skroz drugačija. Vjerovali smo da možemo i tako smo odigrali. Na kraju nam se poklopilo nekoliko stvari i ni sami nismo svjesni što smo napravili.

>> Hrvatska senzacionalno uzela bod protiv europskog prvaka Španjolske

Komentara 3

ZI
zigi7darko
21:54 29.01.2014.

Čestitam od srca, gledao sam utakmicu i strepio. Samo onaj koji prati ili igra futsal zna kakav je to uspjeh. Šteta samo što nemamo širinu, teško se može kvalitetno igrati s pet ili šest igrača..., da, ima još jedan dečko koji tu pripada - Dražen Čavar!

NI
niks100
21:26 29.01.2014.

Cestitam! Neka i "veliki" tako odigraju s Brazilom.

GA
Gasti
10:29 30.01.2014.

Hrvati su nadareni za igre sa loptom. Nogomet, Rukomet, Kosarka, vaterpolo, Tenis, Vjerovati u sebe i svoje sposobnosti, boriti se do iznemoglosti, Cesto se dogadja da nam sudci nisu narocito skloni! Stisnuti zube i dokazati im da mozemo i bez njihove pomoci pobjediti! ZIGI talentirani smo, Rad sa mladima, osnova je za uspjehe SENIORA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije