Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbojka

Kad učenice i studentice igraju protiv iskusnih profesionalki

09.02.2020.
u 22:08

Većina igračica su studentice, čak ima i puno učenica srednje škole, a tek tri imaju diplome. Najmlađa igračica ima 17, a najstarija 28 godina

Odbojkašice zagrebačke Mladosti napravile su pravi pothvat plasmanom u četvrtfinale CEV kupa, drugog po kvaliteti europskog kupa iza Lige prvakinja.

Pothvat jer je Mladost jedan od najmlađih sastava ovog europskog kupa. Većina igračica su studentice, čak ima i puno učenica srednje škole, a tek tri imaju diplome. Najmlađa igračica ima 17, a najstarija 28 godina.

Lara svira gitaru

Primjerice, poljski sastav Police s kojima će mladostašice igrati u četvrtfinalu ima prosjek godina 28 i to je profesionalni klub. Osim domaćih igračica imaju i tri strankinje, dvije Kubanke, Salas (28) i Silvu (28), te Ukrajinu Truškinu (34). Tri Poljakinje maju više od 30 godina – Bednarek (34), Maj (33) i Polec (31), a imaju samo jednu mladu igračicu – Lukašik, koja ima 21 godinu. Prva utakmica protiv poljskog sastava igra se 20. veljače u Zagrebu.

– Sad neka netko procijeni kakve šanse imaju učenice i studentice protiv iskusnih profesionalki. Ali, ne damo se mi. Spremne smo na još jedno iznenađenje – rekla je Matea Rajković, libero mladostašica.

Tko su igračice koje su nakon 26 godina izborile četvrtfinale europskog kupa i što rade u slobodno vrijeme?

Učenice: 

Mirta Freund (17) polaznica je Sportske gimnazije, a u slobodno vrijeme spava i zato stalno ima podočnjake.

Natalia Tomić (18), polaznica Sportske gimnazije, u slobodno vrijeme voli čitati knjige i u sretnoj je vezi.

Mika Grbavica (18) polaznica je Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas” u Osijeku. Ispite polaže izvanredno, a u slobodno vrijeme voli spavati.

Studentice:

Dinka Kulić (22) studira ekonomiju, a slobodno vrijeme voli provoditi s obitelji i prijateljima.

Lara Štimac (19) studira na Višoj trenerskoj školi, u slobodno vrijeme voli pjevati i svirati gitaru.

Antonija Volmut (23) studentica je Prirodoslovnog-matematičkog fakulteta, a u slobodno vrijeme voli gledati serije.

Ana Matić (19) studentica je Edwarda Bernaysa, smjer turizam. U slobodno vrijeme voli putovati i vidjeti nova mjesta i njihove običaje. U sretnoj je vezi.

Josipa Marković (19) studira ekonomiju, a slobodno vrijeme provodi s obitelji i prijateljima, voli čitati knjige i gledati TV serije.

Božena Butigan (19), studentica je Edwarda Bernaysa, smjer komunikacijski menedžment, a slobodno vrijeme provodi s prijateljima i gleda serije.

Katarina Pavičić (20) druga je godina na Kineziološkom fakultetu, a u slobodno vrijeme druži se s prijateljima.

Iva jedina pred udaju

Lea Deak (19) studentica je prve godine komunikacijskog menadžmenta. U slobodno vrijeme voli otići s prijateljima na kavu ili u kino.

Igračice s diplomom:

Matea Rajković (28) diplomirana je fizioterapeutkinja, u sretnoj je vezi s jednim nogometašem, u slobodno vrijeme najviše se druži s nećakinjom i u krugu obitelji.

Valentina Vrbanc (27) po zanimanju je radna terapeutkinja. Osim u dvorani, voli provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima, suditi odbojkaške utakmice te ići na izlete izvan Zagreba.

Iva Jurišić (26) diplomirana je učiteljica, zaručena je, u slobodno vrijeme voli piti kave i šetati se.

Zanimljivo je da su sve igračice igrale za hrvatsku reprezentaciju, uglavnom u mlađim dobnim skupinama, a neke i za seniorke. Primjerice, Božena Butigan, srednja blokerica, u svim je kombinacijama izbornika Daniela Santarellija. Tko zna, možda nakon ovog uspjeha u reprezentaciju pozove još pokoju igračicu.

Ne bi bilo pravedno da se ne spomene i kompletan stručni stožer koji je itekako zaslužan za ovaj uspjeh. Dakle, ljudi iz sjene su trener Saša Ivanišević, njegov pomoćnik Darko Nojić, kondicijski trener Tomica Rešetar, liječnica Alena Žukoskaja, fizioterapeut Josip Marić, statističar Vladimir Jolić i team menadžerica Josipa Kovačević.

Tu svakako treba spomenuti i čelne ljude kluba – predsjednika Miru Pavlovića, sportskog direktora Darka Antunovića te tehničkog administratora Ivicu Radoša. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije