Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLED

Kad složi jaku obranu PPD-u pati napad, a lepršavost odnese blok

PPD Zagreb
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
20.03.2016.
u 22:00

Zagrebaši čak i nisu imali toliko mnogo pogrešaka (10), ali bilo ih je baš nebuloznih, kao i promašenih zicera. I to u trenucima kada se ‘lomio’ rezultat

Ni PSG, ni Kiel, ni Veszprem, najbolju obranu ove sezone u Ligi prvaka imaju rukometaši Rhein-Neckar Löwena. Kako to brani svoja vrata vodeća momčad Bundeslige sjajno je demonstrirala u subotu navečer u prvoj utakmici osmine finala u zagrebačkoj Areni na putu do 24:23 pobjede. Čvrstih, može se reći armiranih 6-0 nije dopustilo zagrebašima da zgrabe ni bod.

Protiv tako postavljenog suparnika PPD Zagrebu je bolji rezultat mogla donijeti jedino bolja igra njihovih najboljih skok-šutera Stipe Mandalinića i Luke Šebetića. Ali, dvojica mladića taj će dvoboj upamtiti samo kao korak u svom odrastanju. Protiv granitnog bloka i sjajnog vratara Borka Ristovskog (12 obrana za 60 minuta) odigrali su loše. Potvrdit će to i suhe brojke: Šebetić je iz 14 udaraca uspio postići pet pogodaka, a imao je i dvije tehničke pogreške. Mandalinić je pak pucao 1-5, također uz dvije pogreške. Uz tako skroman učinak najboljih klupskih pucača Veselin Vujović je pokušao i s Vujićem i Horvatom na desnom vanjskom, no to nije bilo to. Uobičajenu minutažu na vanjskim pozicijama odradili su Josip Valčić i Domagoj Pavlović, čiji je pucački učinak bio jako dobar (5-7), ali je napadačku djelotvornost pokvario s tri pogreške.

Zagrebaši čak i nisu imali toliko mnogo pogrešaka (10), ali bilo ih je baš nebuloznih, kao i promašenih zicera. I to u trenucima kada se ‘lomio’ rezultat, zato je Zagreb i ostao u minusu. Premda su izgubili, partiju zagrebaša ne treba gledati kroz crne naočale. Štoviše, odigrali su oni dobro, ali na ovoj razini Lige prvaka to nije bilo dovoljno za bolji rezultat od minimalnog poraza. I zagrebašima je glavni adut bila odlična obrana, i njihov je vratar Ivan Stevanović bio odličan, za 38 minuta zaustavio je 9 udaraca.

Domaćin se pritom i dosta potrošio u obrani, pa otuda i previše posrtanja u napadu zbog čega je izgubljen dvoboj. Zagrebaši su uvjereni, ne i osmina finala jer vjeruju da će biti bolji u uzvratu. Bez obzira kako završilo, Vujovićeve trupe imale su dobru sezonu. A kada se bude razmišljalo o novoj, trebat će dovesti igrače koji su podjednako uspješni i u napadu i u obrani. S ovim kadrom, kad se složi neprobojna obrana pati napad, a kada se napada lepršavo od bloka nema ništa.

>> Nije ovo ni izbliza gotovo, idemo ih u Njemačku napasti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije