Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRELJAŠTVO

Kad nitko nije htio biti trener, hoće penzioner

21.06.2017.
u 09:05

Mladosti su odobrena sredstva tek za trenera za pola radnog vremena.

Hrvatski akademski streljački klub Mladost nakon 37 godina izgubio je pravo da trenere financira Sportski savez grada Zagreba u punom iznosu. Odobrena su sredstva tek za trenera za pola radnog vremena. U klubu kažu da službeno obrazloženje za navedenu odluku nisu dobili.

Od 1980. do 2013. godine profesionalni trener u klubu bio je Miroslav Pavlaković. U tom razdoblju strijelci kluba ostvarili su vrhunske rezultate i osvajali brojne medalje na svjetskim i europskim prvenstvima te na međunarodnim natjecanjima. Suzana Skoko i Suzana Cimbal Špirelja bile su perjanice ovog uspješnog kluba. Odlaskom Miroslava Pavlakovića u mirovinu 2013. godine na njegovo mjesto kao profesionalna trenerica kluba dolazi Višnjica Kvesić s punim radnim vremenom. Ona je trenerske poslove obavljala do 15. ožujka ove godine kada je otišla na drugo radno mjesto.

– Njezinim odlaskom klub je ostao bez sredstava za profesionalnog trenera s punim radnim vremenom, što znatno otežava daljnje funkcioniranje kluba, a pojedini klubovi imaju dva ili tri trenera – istaknuo je Miroslav Pavlaković, koji je trenutačno kao trener u mirovini preuzeo brigu o svim strijelcima kluba.

Kandidati koji su se javili na raspisani natječaj za trenera na pola radnog vremena nakon upoznavanja s radom odustali su.

– Četiri sata dnevno nisu dovoljna za rad s dva vrhunska strijelca, a kamoli sa svim selekcijama u klubu – istaknuo je Pavlaković koji tvrdi da u klubu ima novu Suzanu Skoko – Esteru Herceg.

U tri godine rada s Miroslavom Pavlakovićem Estera je ostvarila vrhunske rezultate i danas je članica juniorske reprezentacije Hrvatske u gađanju zračnom puškom, iako je još kadetkinja.

– Moramo napomenuti da je Estera na Finalu KUP-a Hrvatske, kao i na nastupu za juniorsku reprezentaciju Hrvatske na polufinalu Europske lige mladih nije nastupala sa svojom puškom jer njezina puška nije ispravna. Da bi se Estera nastavila natjecati, potrebno je pod hitno nabaviti novu pušku – kaže Mirek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije