Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP GIMNASTIČARA u Londonu

Kad nema Ude, nada je Seligman

'Britain\'s Beth Tweddle attends a team training session before the World Gymnastic Championships at the O2 Arena in London October 10, 2009.      REUTERS/ Eddie Keogh (BRITAIN SPORT GYMNASTICS)'
'EDDIE KEOGH'
13.10.2009.
u 08:08

Naša reprezentacija zadovoljna je s dva finala po spravama. Naslove brane Kinez Yang Wei i Amerikanka Shawn Johnson.

Danas u prekrasnoj londonskoj Areni O2 počinje 41. svjetsko prvenstvo u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici. Ukupno je prijavljeno 269 vježbača i 168 vježbačica koji će se nadmetati za prvake u višeboju, ali i za najbolje po spravama.

U istoj dvorani održat će se gimnastička i košarkaška natjecanja na Olimpijskim igrama 2012. godine. Od hrvatskih reprezentativaca na SP-u će nastupiti Robert Seligman (konj s hvataljkama), Tomislav Marković (tlo), Marijo Možnik (preča), Marko Brez (višeboj), Tina Erceg (greda i tlo) i Ružica Buzov (višeboj). Velika je šteta što nema Filipa Ude, srebrnog s Olimpijskih igara u Pekingu, koji je SP morao propustiti zbog ozljede.

- Robert Seligman bit će naš najjači kandidat za pojedinačno finale. Iako je sezonu počeo dosta kasno zbog ozljede šake s početka godine, iz tjedna u tjedan podiže formu tako da možemo očekivati dobru izvedbu - istaknuo je Tigran Gorički, trener reprezentacije.

Tomislav Marković trenutačno je u dobroj formi. Prije dva tjedna pobijedio je na turniru Svjetskog kupa u Dohi. Za finale sve doskoke na tlu morat će izvesti sto posto sigurno.

- Marijo Možnik je naš vježbač s najvišom startnom ocjenom (6.9), ali i s najviše problema na treninzima. Za finale bit će potrebna ocjena preko 15.500, što Marijo nikad još nije postigao na službenom natjecanju - rekao je Gorički.

Jedini naš višebojac bit će Marko Brez. U konkurenciji 90 višebojaca, za finale, među 24 najbolja, bit će potrebno oko 86 bodova, što Marko nikada dosad nije skupio. Tina Erceg je u dobroj formi i u zadnje vrijeme bez kikseva odrađuje svoje vježbe. Ružici Buzov je ovo prvo veliko natjecanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije