Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVIS CUP Nakon odlaska Ljubičića s funkcije igrača-izbornika, otvara se pitanje njegova nasljednika

Kad bi se Goran predomislio...

ost-davis-txt.jpg
import
10.04.2006.
u 18:52

Porazom od Argentine Hrvatska se oprostila od Davis kupa, popularna Salatara potkraj godine seli iz Lijepe Naše.

- Ove godine nije nam išlo, no zašto već sljedeće ne bismo otišli do kraja. Mladi smo, sa 27 godina ja sam najstariji, i sigurno još možemo do velikih rezultata - rekao je Ivan Ljubičić na ovogodišnjem oproštaju od Davisova kupa, no i dvostruke funkcije izbornika-igrača koju je obnašao u prethodna dva susreta.

- Potrošio sam mnogo energije na stvari koje me se uopće nisu ticale, nije lako tako funkcionirati - priznao je Ivan. Dakle, natječaj za novog izbornika je otvoren. Već je postala otrcanom tvrdnja da je Goran Ivanišević najbolja i idealna osoba za spomenutu funkciju. To je još jednom naglasio i Ljubičić.

Izbornik na duži rok
- Goran je i dalje prva opcija i svi to želimo. No, ako neće, dajem Hrvatskom teniskom savezu otvorene ruke, neka izabere koga hoće - rekao je Ljubo i dodao:

- Jasno da me zanima tko će to biti, no neću se miješati u taj izbor. U svakom slučaju, moja je vizija da novi izbornik kontrolira cjelokupan muški tenis ne samo reprezentaciju za Davisov kup, već i najmlađe kategorije. Treba nam dugoročno rješenje, izbornik za nekoliko sezona - napominje Ivan.

Saznajemo i da se Mario Ančić neće miješati u odluku o novom izborniku, no naglasio je da želi znati o kojim se kandidatima radi. Doista, ako Ivanišević i dalje ustraje pri svojoj odluci, koji su to kandidati za novog izbornika? Analizirajući stanje i nekakve realnosti u hrvatskom muškom tenisu, izabrali smo četiri kandidata kojima dajemo najviše izgleda za novog šefa aktualnih svjetskih prvaka.

Naš izbor pada na Branimira Horvata, Gorana Prpića, Željka Franulovića i Sašu Hiršzona. Nekoliko puta spominjani Nikica Nadali ipak nije realna opcija. Naravno, svi su oni vrlo oprezni u prognozama... O Branimiru Horvatu, bivšem tenisaču i poznatom turnirskom organizatoru, igrači imaju pozitivno mišljenje.

Goran i četiri kandidata
- Ni s kim nisam razgovarao i ne bih se izjašnjavao o tome. Ja i dalje mislim da je Goran najbolja osoba za to - rekao je Horvat. Goran Prpić, sadašnji izbornik tenisačica, već je bio izbornik Ljubičiću i Ančiću.

- Ne želim špekulirati o mojem dolasku na mjesto izbornika tenisača. No, ne želim napustiti izborničko mjesto u Fed kupu, cure su u svim situacijama uvijek bile uz mene - napominje Prpa, koji bi, čini se, mogao biti samo dvostruki izbornik.

Naš proslavljeni tenisač Željko Franulović već je također vodio reprezentaciju...

- Nisam trenutačno u tom filmu, direktor sam velikog turnira u Monte Carlu koji počinje u ponedjeljak i u završnim sam pripremama. O tome uopće na razmišljam. Bila mi je čast biti izbornikom, no sada je situacija jasna: izbornik treba biti Goran. Nikad nisam odbio Hrvatsku i neću, no sve je poprilično jasno. Neka riješe stvar s Goranom - smatra Franulović.

A bivši reprezentativac i Pilićev pomoćnik Saša Hiršzon o svemu je rekao:

- Bila bi mi čast, no ne želim se nametati. Do izbornika treba doći kompromisom. Inače, teško je istodobno biti igrač i izbornik. Goran je to bio na nižoj razini natjecanja, pa je svjedeno zaključio da to ne ide. Ne znam zašto iz toga nije izvučena pouka...

Iako vremena ima dosta, svi pa i predsjednik HTS-a Čačić žele da se to pitanje riješi što prije, u sljedećih mjesec dana. A neće biti jednostavno. Eh, kad bi se Goran predomislio...


Slaba promidžba ili skupe ulaznice?

Osim poraza od Argentine, odgovorne ljude u HTS-u morao bi zabrinuti i slab odaziv gledatelja u Ledenoj dvorani. Je li problem slaba promidžba susreta ili skupoća ulaznica (375 kuna za komplet)? Čini se da je u pitanju i jedno i drugo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije