Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERIE A

Juventusov pad kod Cagliarija

Juventus
Reuters
29.11.2009.
u 17:25

Pad Juventusa u Cagliariju (2-0), te teško izborena pobjeda lidera Intera na San Siru protiv Fiorentine (1-0), obilježje su nedjeljnih utakmica 14. kola Serije A.

Nogometaši Cagliarija su pobjedom protiv Juventusa došli do petog uspjeha u zadnjih šest utakmica, a jedini korak unatrag su napravili prošlog vikenda kada su poraženi na San Siru kod Milana 4-3.

Da je ta momčad prepuna talenta i iznimno neugodna svakom suparniku pokazala je i protiv Juventusa koji i dalje neuvjerljivo brodi ovom sezonom. Nakon što su tijekom tjedna poraženi kod Bordeuaxa u Ligi prvaka 2-0, opet su u napadačkom smislu ostali nekonkretni, a obrana im je pokleknula u dva navrata.

Mario Brkljača nije bio u kombinacijama za igru u dresu Cagliarija.

Inter je pobjedom protiv Fiorentine 1-0 tako opet pobjegao Juventusu na plus od osam bodova. Iako je Inter imao velikih problema slomiti otpor gostiju iz Toskane, koji su tijekom tjedna prvi put u povijesti izborili plasman u osminu finala Lige prvaka, do tri boda su došli u 85. minuti kada je Diego Milito bio miran pri udarcu s bijele točke (prije toga je Commoto srušio baš Milita u šesnaestercu).

Bio je Inter daleko bolji, pa je tako u 51. minuti postigao i regularan pogodak (Samuel), kojeg je sudac neopravdano poništio zbog navodnog prekršaja u napadu, iako se zbilo tek međusobno naguravanje u šesnaestercu.

Premda je Inter napadao, treba istaknuti sjajnu varku Alberta Gilardina (80. minuta) na drugoj strani kada je jednim potezom izbacio Samuela i Lucija, ali je i akciju završio udarcem u stativu.

Palermo je promijenio trenera, ali taj akt nije donio pozitivan šok na gostovanju u Veroni gdje su poraženi od Chieva 1-0. Hrvatski nogometaš Igor Budan ušao je u igru u 70. minuti, te je imao jednu u nizu prilika za izjednačavanje rezultata.

Mato Jajalo je bio cijelu utakmicu na klupi Siene koja je opet poražena. Bari je do 78. minute gubio 1-0, ali su kraj dočekali u slavlju pobjede 2-1. Bio je ovo deseti "jubilarni" poraz Siene, a pobjedu i dalje (od kraja kolovoza) čeka Lazio. Odigrali su ovom prilikom samo 0-0 protiv Bologne u Rimu.

Drugi rimski klub je slavio, Roma je s 2-1 pobijedila Atalantu u Bergamu, te su ostvarili petu pobjedu u zadnjih šest nastupa u svim natjecanjima.

U posljednjoj utakmici 14. kola talijanske Serije A nogometaši Milana pobijedili su Cataniju u gostima 2-0 i tako se popeli na drugo mjesto ljestvice.

U 92. minuti je rezultat bio 0-0, nakon sat i pol vremena rastrgane igre u kojoj je Milan imao tek prividnu inicijativu, ali su bili posve bezidejni u završnici.

No, u posljednje dvije minute sudačke nadoknade nizozemski nogometaš Klaas-Jan Huntelaar je postigao dva pogotka (!?). Svoje prve pogotke u Seriji A nakon što je dres madridskog Reala zamijenio Milanovim (bio je to Nizozemčev osmi nastup).

U igru je Huntelaar ušao tek u 84. minuti, ali pokazalo se to kao sjajan potez trenera Leonarda, jer je 26-godišnji Nizozemac donio Milanu skok na drugo mjesto ljestvice, te sada imaju bod više od Juventusa.

U 93. minuti je Huntelaar, na asistenciju Inzaghija, opalio s dvadeset metara, a lopta se nekako prošuljala ispod tijela domaćeg vratara Andujara u mrežu. Samo minutu kasnije Huntelaar je s mnogo osjećaja lobovao argentinskog vratara za, na kraju, uvjerljivi trijumf Milana.

Ferrara: Ljut sam na suce, oni su nam uzeli bod   
Ciro Ferrara, trener torinskog Juventusa, direktno je označio tko je krivac za poraz njegove momčadi u 14. kolu kod Cagliarija (2-0).

- Kada smo se vraćali iz Bordeauxa jasno i glasno sam rekao da su krivci za taj poraz moji nogometaši, odnosno ja. Igrali smo loše i tada smo zaslužili poraz. No, sada, kada se vraćamo iz Cagliarija, ne mogu skriti da su krivci za poraz suci. Jesu, sve sumnjive odluke su otišle protiv nas - rekao je Ciro Ferrara.

Nije precizirao na što je točno ljut, ali je dodatno ustvrdio:

- U prvom poluvremenu smo donekle zbunjeno reagirali na primljeni pogodak, ali u drugom smo napadali, bili bolji, ali i bili onemogućeni od strane sudaca da izjednačimo. Zaslužili smo barem bod, ali smo ostali daleko od njega. Del Piero i Diego su odlično vodili momčad u nastavku, tim dijelom igre sam stvarno zadovoljan, ali gorak okus mi ostaje jer smo bili ometani na putu prema mogućem uspjehu - rekao je trener trenutačno drugoplasirane momčadi kojoj Inter na vrhu bježi za čak osam bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije