Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Juventus se vratio na prvo mjesto, Buffon dostigao Maldinija

Gianluigi Buffon
Foto: Press Asociation/Pixsell
18.12.2019.
u 22:57

Buffon je debitirao u elitnom razredu talijanskog nogometa 19. studenog 1995. u dresu Parme protiv Milana, a susret je završio bez golova. Buffon je tada imao 17 godina i 295 dana.

U prvom susretu 17. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je na gostovanju pobijedio Sampdoriju sa 2-1 vrativši se na prvo mjesto Serie A.

Utakmicu je obilježio slavljenik Gianluigi Buffon koji je upisao 647. nastup u Serie A čime se izjednačio s Milanovom legendom Paolom Maldinijem. Iza njih je ostao Francesco Totti sa 619 nastupa.

Buffon je debitirao u elitnom razredu talijanskog nogometa 19. studenog 1995. u dresu Parme protiv Milana, a susret je završio bez golova. Buffon je tada imao 17 godina i 295 dana.

Torinska "Stara dama" je stigla do pobjede golovima Paula Dybale (19) i Cristiana Ronalda (45), a kod oba gola asistirao je Alex Sandro.

Za Sampu je u 35. minuti zabio Gianluca Caprari, koji je u posljednjim trenucima susreta i 'pocrvenio'. Marko Pjaca je utakmicu pratio s Juventusove klupe za pričuve.

Ovom pobjedom Juventus je ponovo preuzeo vodstvo sa 42 boda, tri više od Intera, dok je Sampdorija na 17. poziciji sa 15 bodova.

Bayern teško protiv Freiburga

U susretu 16. kola njemačkog nogometnog prvenstva Bayern je teškom mukom pobijedio Freiburg sa 3-1 postigavši dva gola u sudačkoj nadoknadi.

Bavarci su poveli u 16. minuti golom Roberta Lewndoskog, a izjednačio je Vincenzo Grifo u 58. minuti. Domaćin je sve do sudačke nadoknade držao veliki bod, no tada je njemački prvak golovima Joshue Zirkzeea (90+2) i Sergea Gnabryja (90+5) okrenuo rezultat.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić igrao je za goste cijeli susret.

Borussia Moenchengladbach je pobijedila 'fenjeraša' Paderborn sa 2-0 i izjednačila se s vodećim RB Leipzigom. Pobjedu domaćinu donijeli su Alessane Plea (46) i Lars Stindl (67-11m).

Wolfsburg i Schalke su odigrali 1-1, a Josip Brekalo je za dfomaći sastav igrao do 66. minute.

Hertha je na gostovanju pobijedila Bayer Leverkusen sa 1-0, a gol odluke zabio je Karim Rekik u 64. minuti.

Koln je osvojio važne bodove u borbi za prvoligaški spas pobijedivši u Frankfurtu Eintracht sa 4-2 i to nakon što je domaćin vodio 2-0.

Na ljestvici vode RB Leipzig i Borussia Moenchengladbach sa po 34 boda, dok Bayern i Borussia Dortmund imaju po četiri boda manje.

Ključne riječi

Komentara 1

CE
ceutranac
23:30 18.12.2019.

MooXi.net - sjajan projekt za odrasle koji žele pronaći seksualnog partnera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije