Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERIE A

Juventus prvak, Milan pao u gradskom derbiju

'Juventus\' Andrea Pirlo (L) challenges Lecce\'s Haris Seferovic during their Italian Serie A soccer match at the Juventus stadium in Turin May 2, 2012.     REUTERS/Stefano Rellandini  (ITALY - Tags:
'STEFANO RELLANDINI'
06.05.2012.
u 22:52

Nogometaše Juventusa do novog su naslova \"pogurali\" nogometaši Intera, koji su u derbiju svladali Milan (4:2) te je tako momčad iz Torina kolo prije kraja otišla na nedostižna četiri boda razlike.

Juventus je novi prvak Italije, pobjedom nad Cagliarijem u Trstu (2:0) pobjegao je Milanu na četiri boda prednosti uoči zadnjeg kola.

Milan je posrnuo u gradskom derbiju, izgubio je 4:2 u strašnom susretu s Interom. Inter je poveo preko Diega Milita, Ibrahimović izjednačio iz jedanaesterca oko kojeg se prepucavao s vratarom Intera. Pa je onda zabio strašan gol koji je držao Milaniste u igri za Ligu prvaka, a onda je opet Milito zabio dva za Inter, oba iz jedanaesteraca i naslov ide u Torino. Milito je tako prvi igrač koji je u derbiju s Milanom zabio tri pogotka, prvi nakon Altafinija koji je zabio četiri gola još 1960. godine.

Pred kraj je još i Maicon zabio strašnu golčinu s preko 25 metara iskosa u suprotni gonji kut. U takvoj strašnoj utakmici ne možemo zaobići suca.

Koliko se samo kod nas žali na suđenje, a kako je sudio jedan od najboljih svjetskih sudaca u velikom milanskom i talijanskom derbiju? Tako da je, primjerice sudio utakmicu Hajduka – Dinamo, ta utakmica ne bi završila a on ne bi živ izašao sa stadiona.

Nikola Rizzoli jedva je držao derbi Intera i Milana, stalno je prijetila tučnjava. A dobrim dijelom sam je za to kriv. Dvije su velike sporne odluke, udarac Sneijdera uspio je obraniti Abbiatti, ali je jako upitno je li lopta već prešla crtu. A za Milan je dosudio jedanaesterac koji nije bio, Julio Cesar je izbio loptu prije kontakta s Boatengom. A da ne spominjemo koliko je grubosti i natezanja propustio kažnjavati..

Italija, pretposljednje 37. kolo: Cagliari-Juventus 0:2, Inter-Milan 4:2. Tablica: Juventus 81, Milan 77...

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
23:03 06.05.2012.

nakon 6 godina nepravde, sramote i uništavanja talijanskog nogometa, ipak nisu mogli uništiti jedan klub, nisu mogli uništiti nogometnu povijest. taj klub se vratio, taj klub slavi, sad je sve jasno, sad je sve crno na bijelo! taj klub slavi naslov prvaka italije! taj klub je opet iznad svih! oni koji su ga htjeli uništiti sad mogu gledati šampione! SALUTATE LA CAMPIONE! FORZA JUVEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!

CP
copy paste
23:04 06.05.2012.

dugo se čekalo ali se i dočekalo.opet dolazi juventusovo doba.definitivno najbolji talijanski klub u povjesti.milan jest možda bolji u ligi prvaka,ali se oduvjek znalo ko je gazda u italiji.forza juve.

MM
mad_max
07:48 07.05.2012.

gdje je j... video isječak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije