Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
552 igrača

Juventus i Liverpool s najviše igrača na Euru, Dinamo kao Chelsea

Hrvatska - Moldavija
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
01.06.2016.
u 14:22

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da čak 145 igrača, što je gotovo 30 posto od svih prijavljenih igra u engleskim klubovima

Za Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj (10. lipnja - 10. srpnja) prijavljena su 552 igrača, od kojih čak 145 igra u engleskim klubovima.

Pojedinačno najviše igrača na Euru imat će Juventus i Liverpool, po 12 igrača, a ukupno će 213 klubova iz 35 liga imati barem po jednog igrača u Francuskoj.

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da čak 145 igrača, što je gotovo 30 posto od svih prijavljenih igra u engleskim klubovima. Na EP-u će barem jednog predstavnika imati čak 39 engleskih klubova. Njima možemo pridodati i dva velška kluba Swansea City i Cardiff City koji igraju u Premiershipu, odnosno Championshipu i imaju zajedno sedam reprezentativaca pa dolazimo do brojke od 41 kluba i 152 igrača.

Treće mjesto na ljestvici klubova s najviše reprezentativaca drži Tottenham sa 11 igrača, a zatim slijedi Manchester United sa 10 predstavnika.

Po devet igrača imat će Barcelona, Bayern, Šahtar i Fenerbahče, a po osam Real Madrid, Basel, Roma, Arsenal i moskovski CSKA.

Među klubovima koji se izdvajaju po broju svojih predstavnika na EP-u je i hrvatski prvak Dinamo koji će imati šestoricu igrača u tri reprezentacije. U redovima vatrenih su Gordon Schildenfeld, Ante Ćorić, Marko Pjaca i Marko Rog, za Rumunjsku igrea Alexandru Matel, a na popisu portugalske vrste je vratar Eduardo.

Nakon Engleske, najviše nogometaša kruh zarađuje u Njemačkoj, njih 73, a zatim u Italiji (70), Turskoj (43), Španjolskoj (38) i Rusiji (31).

Na Euro dolaze igrači koji igraju i u nogometno egzotičnim zemljama kao što su Australija, Meksiko, Saudijska Arabija, Azerbajdžan, Lihtenštajn, Katar, SAD, Kanada…

Reprezentacija Engleske jedina ima prijavljene sve igrače iz vlastitih nacionalnih liga, dok Rusi imaju samo jednog "stranca", Roman Neustadter igra u Schalkeu.

Sjeverna Irska, Walesa i Island u svojim "rosterima" nemaju niti jednog igrača iz domaće lige, Austrija ima samo jednog igrača iz nacionalnog prvenstva, a Albanija dvojicu.


KLUBOVI S NAJVIŠE PREDSTAVNIKA

12 – Juventus, Liverpool

11 – Tottenham

10 – Manchester United

9 - Barcelona, Bayern, Šahtar, Fenerbahče

8 - Real Madrid, Basel, Roma, Arsenal, CSKA Moskva

7 – Southampton, Dinamo Kijev, Bešiktaš

6 – DINAMO ZAGREB, Chelsea, Manchester City, Napoli, Zenit…

 

BROJ IGRAČA PO ZEMLJAMA U KOJIMA IGRAJU

145 – Engleska

73 – Njemačka

70 – Italija

43 – Turska

38 – Španjolska

31 – Rusija

25 – Ukrajina

22 – Francuska

19 – Švicarska…

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije