Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULTIMATUM

Juventus će biti izbačen iz lige ako ne napusti 'propali projekt'!

Juventus v AC Milan - Serie A - Allianz Stadium
Jonathan Moscrop/PA Images/PIXSELL
10.05.2021.
u 17:46

- Želim pozitivno rješenje ove borbe.

Juventus, jedan od zadnja tri kluba koji su branili projekt Superlige, neće moći sudjelovati u sljedećem talijanskom prvenstvu ako ostane uključen u ovaj elitni natjecateljski projekt, potvrdio je predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina.

>>> Pogledajte reakcije na Superligu:

- Ako Juventus ne bude igrao po pravilima, bit će van za nas. Prilikom prijave za sljedeće prvenstvo Serie A, bili bi isključeni ako se ne povuku iz Superlige - prenijeli su riječi Gabrielea Gravine neki talijanski mediji.

Krajem travnja, reagirajući na pokušaj stvaranja Superlige od strane dvanaest europskih klubova, uključujući i tri talijanska, Talijanski nogometni savez je usvojio novo pravilo koje omogućava isključivanje iz prvenstva za momčadi koje bi sudjelovale u privatnom natjecanju.

Nakon toga su se Inter i Milan - poput sedam drugih klubova - ogradili od projekta i postigli dogovor s UEFA-om koji predviđa novčane kazne.

S druge strane, Juventus je, poput Real Madrida i Barcelone, ovog vikenda ponovno branio dobrobiti projekta, osuđujući pritom "prijetnje" UEFA-e i izražavajući spremnost čak i za pravnu bitku.

U razgovoru za radio postaju Rai Uno predsjednik Talijanskog nogometnog saveza također je rekao da je spreman djelovati kao "posrednik" u ovom sukobu jer ovaj "obračun klubova i UEFA-e nije dobar za talijanski nogomet i Juventus ". 

- Želim pozitivno rješenje ove borbe - naglasio je Gravina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije