Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Želi na krov Europe

Juventus slaže megamomčad: Priprema daleko najjači transfer ovoga ljeta?

Juventus
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
18.07.2019.
u 10:46

Novinar Paolo Paganini navodi da će se muškarci sastati u Torinu kako bi vidjeli kako stvari stoje i koje su mogućnosti

Matthijs de Ligt od četvrtka ujutro je i službeno novi član Juventusa. Potpisao je taj mladić (19) s torinskim klubom do srpnja 2024. godine, no čini se da slavni talijanski klub sprema još jedno veliko iznenađenje sada kada je osigurao dugoročnu stabilnost u obrani za 75 milijuna eura uz daljnjih desetak u eventualnim bonusima.

Naime, nakon lista Mundo Deportivo, sada je i postaja Rai potvrdila da je dogovoren veliki sastanak, i to između Neymarova oca i sportskoga direktora Fabija Paraticija. 

Novinar Paolo Paganini navodi da će se muškarci sastati u Torinu kako bi vidjeli kako stvari stoje i koje su mogućnosti, a informacija je praktički šokirala čelnike Barcelone koji se već tjednima muče s rješenjima kako vratiti Brazilca na Camp Nou.

Navodno su PSG-u ponudili Philippea Coutinha, Ousmanea Dembéléa i 40 milijuna eura (Francuzi su naveli Ivana Rakitića umjesto Dembelea), ali posljednje informacije govore da su čelnici pariškog kluba svejedno odmahnuli glavama.

Podsjetimo, Neymar je u PSG došao upravo iz Barcelone za rekordna 222 milijuna eura 2017. godine, ali sve je više indicija da se njemu u francuskom klubu ne ostaje.

Može li prema Juventusu? Sigurno je da može, jer osim što Juventus ima novaca da ostvari taj transfer, još uvijek ima i prostora budući da odlično stoji i s FIFA-inim financijskim fair playom.

Juventus je do ovog trenutka doveo četvoricu igrača za 150 milijuna eura (de Ligt 85, Romero 26, Pellegrini 22, Demiral 18), ali je u klupsku blagajnu zasad i vratio stotinu milijuna (Spinazzola 30, Audero 20, Stutaro 16, Osrolini 15...).

Čelnici PSG-a će u svakom slučaju tražiti načina da vrate sav uložen novac, ali Juventus bi mogao ispuniti njihova očekivanja ako se odrekne kojeg igrača iz vlastitih redova.

Primjerice, možda upravo Paula Dybale, koji je ionako iskazao nezadovoljstvo svojim statusom otkako je stigao Cristiano Ronaldo.

Kako god okrenuli priču, Juventus je s Neymarom ili bez njega na putu da stvori megamomčad, pa u tom kontekstu ne zaboravite da su novi članovi kluba i Aaron Ramsey te Adrein Rabiot, fantastični vezni igrači koji su stigli bez odšteta!

Ključne riječi

Komentara 1

ZC
zorro.cz
21:02 18.07.2019.

Od prevelikih promjena, teško da bute i prvaci italije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije