Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNI SABOR HZSN

Juri Ozmecu i Marijanu Bakiću novi četverogodišnji mandati predsjednika i glavnog tajnika

Jura Ozmec
Foto: R. Valai
1/2
23.02.2019.
u 19:05

Ove godine HZSN slavi 70 godina postojanja (osnovan je 6.4.1949.), uz svečanost koju pripremaju 6. travnja 2019., pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike, kojom prigodom će biti dodijeljene i godišnje novinarske nagrade i priznanja HZSN-a za prošlu godinu. Dakako, 70 godina će obilježiti i s izdavanjem knjige

Glavni urednik Sportske televizije Jura Ozmec izabran je na 30. Izbornom Saboru Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), održanom 22. veljače 2019. u Novinarskom domu u Zagrebu, za predsjednika udruge sportskih novinara Hrvatske, dok će dužnost glavnog tajnika u sljedećem četverogodišnjem mandatu obnašati Marijan Bakić urednik KAŠonline - sportskog web portala Karlovačke županije. 

Ozmec je na čelu HZSN-a neprekidno od 2003. godine i ovo mu je 5 četverogodišnji mandat, dok je Bakić na sadašnjoj funkciji od 2011. godine i ovo mu 3 mandat kako je glavni tajnik HZSN-a. Uz predsjedničku funkciju sportskih novinara Hrvatske Ozmec obnaša i visoke funkcije u AIPS (Svjetska asocijacija sportskih novinara) rizničara i v.d. glavnog tajnika.

U novi Izvršni odbor HZSN-a od 11 članova, uz predsjednika i glavnog tajnika a na prijedlog novog-starog predsjednika izabrani su: Nikola Lipovac (Jutarnji list), Zlatko Karlo (Sportske novosti), Robertino Šalinović (HINA), Ivana Lukačić Krajina (HRT), Anton Filić (Večernji list), Lovorko Magdić (Hrvatski radio), Ante Župan (Zadarski sport), Robert Valai (fotoreporter) i Vinko Knežević (HOO). 

U novi saziv Vijeća časti izabrani su Zoran Kovačević, Tomica Jakopec i Radica Jurkin.

Prihvaćena su još i godišnja izvješća predsjednika i glavnog tajnika te Plan rada za razdoblje 2019.-2023. koji je podnio predsjednik Ozmec, kao izmjene i dopune Statuta HZSN. 

Na prvoj sjednici Izvršnog odbora bit će izabran dopredsjednik HZSN-a te Organizacijska tajnica a koju je dužnost do sada obnašala Vesna Brumec s Hrvatske televizije. 

OBILJEŽAVANJE 70-te OBLJETNICE DRUŠTVA

Ove godine HZSN slavi 70 godina postojanja (osnovan je 6.4.1949.), uz svečanost koju pripremaju 6. travnja 2019., pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike, kojom prigodom će biti dodijeljene i godišnje novinarske nagrade i priznanja HZSN-a za prošlu godinu. Dakako, 70 godina će obilježiti i s izdavanjem knjige.

Dolazak na svečanost već je potvrdio predsjednik Svjetske udruge sportskih novinara Gianni Merlo te vodeći trojac Europske udruge sportskih novinara, također su potvrdili dolazak. Osim njih, pozvanu su i predsjednik i glavni tajnik SEESJA (Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe) te predstavnici još 8 zemalja s kojima HZSN održava izvanredne odnose, ne samo na profesionalnoj bazi, već prvenstveno kroz novinarske seminare i predavanja, te kroz igranje nogometa. Na proslavi se očekujemo dolazak i predstavnika sportskih udruga Hrvatske, HND-a, HOO-a ali i mnogo šire, gotovo 200 ljudi

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar prahrvat
prahrvat
20:11 23.02.2019.

Koji je smisao Sportske televizije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije