Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurokup

Zdovc: Ovakav suparnik nam ne smije zabiti toliko

Cedevita - Darüşşafaka
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/7
13.12.2017.
u 23:00

I unatoč četvrtom porazu, Cedevita je sa skorom 4-4 i dalje na trećem mjestu svoje skupine Eurokupa i za prolaz dalje treba joj još jedna pobjeda u dvije utakmice

Košarkašima Cedevite očito nije odgovarao razrijeđeni zrak u Andorri la Vella, najviše pozicioniranom glavnom gradu u Europi. Na 1023 metra nadmorske visine igrači hrvatskog prvaka odigrali su nedovoljno angažirano pa su izgubili od MoraBanc Andorre (71:78) u čijim redovima su dvoznamenkasti bili Slovenac Blažič (15 koševa), Španjolac Fernandez (12 koševa) i Čeh Jelinek (11 koševa), a konce je uspješno vukao francuski razigravač Albicy (7 asistencija).

- Nismo bili pravi. Vidjelo se da Andorra želi više od nas. Tražili smo rješenja, raspoložene igrače i petorku, no previše smo griješili i imali premalo koncentracije u defenzivnom skoku i u obrani. Ovakav suparnik nam ne smije zabiti toliko koševa. Imamo dosta dugu klupu i možda smo danas trebali više rotirati - ustvrdio je Cedevitin trener Jure Zdovc.

Cedevita - Darüşşafaka
1/9

Zagrepčanima je ovo bio četvrti poraz u osam nastupa (4-4) u Eurokupu, no i dalje ima jako dobre izglede za prolaz u drugi krug. Štoviše, za potvrdu plasmana potrebna joj je još jedna pobjeda u dvije preostale utakmice (Unics u gostima, Levallois doma), da bi osigurala prolaz u drugi krug.

- Ovaj poraz neće puno utjecati na nas jer i dalje sve držimo u svojim rukama. Cjelodnevno putovanja utjecalo je na nas pa nismo bili svježi i poletni kao u prethodnim utakmicama, ali to nam ne može biti alibi jer tako će biti cijelu sezonu - kazao je Cedevitin centar Andrija Stipanović (8 koševa, 3 skoka, 3 asistencije).

Jedini cedevitaši čija valorizacija govori o kvalitetnijem učinku bili su razigravač Cherry (15 koševa, 4 asistencije), Musa (12 koševa, 5 skokova) i Nichols (11 koševa, 7 skokova).

Poredak nakon 8 kola: 1. Darušafaka 7-1, 2. Unics 5-3, 3. Cedevita 4-4, 4. Torino 4-4, 5. Andorra 3-5, 6. Levallois 1-7.

Košarkaši Splita doživjeli su pak poraz u drugoj ABA ligi (83:84). On se dogodio u Čačku protiv Borca i to tricom Stojadinovića četiri sekunde prije kraja. Pokušao je Splitov Amerikanac Scott zabiti tricu iz punog trka, ali nije pogodio pod sumnjivim okolnostima, no suci se nisu oglasili.

Komentara 1

DU
Deleted user
21:28 14.12.2017.

Zemljo otvori se.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije