Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz na Islandu

Jurčić: Problem je vizija naše igre! Barić: Igrači su krivi, a ne Čačić

Island - Hrvatska
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
13.06.2017.
u 20:07

Brojni su uprli prstom u izbornika Antu Čačića da je ponovno kasno pa i čudno mijenjao igrače

Poraz u Islandu zakomplicirao je život našoj reprezentaciji na putu do Svjetskog prvenstva. S pravom smo se pribojavali ovog termina koji dolazi na kraju sezone.

- Uvijek imamo problem u ovo vrijeme, nije to ništa novo. Puno nam je igrača igralo do kraja, puno ih je došlo do velikih rezultata i puno je umora. Ma nije riječ o nogama, umor dolazi iz glave, riječ je o psihološkom umoru. I iza Islanđana je nogometna sezona, ali ne tako teška i napeta kao iza naših igrača. Nisu ni naši igrači strojevi - kazao je Krunoslav Jurčić.

Ne ide uvijek individualno

Brojni su uprli prstom u izbornika Antu Čačića da je ponovno kasno pa i čudno mijenjao igrače.

- Kritike o tome da je kasno mijenjao su čista glupost. Dobro, izmjene mogu utjecati na rezultat, ali u samo nekoliko postotaka. Izgledalo je kao da će utakmica završiti rezultatom 0:0, dečki nisu bili raspoloženi pa bi i bod bio dobar, vjerojatno je tako razmišljao i izbornik. Možda je mogao zatvoriti utakmicu, ali Hrvatska to nikad nije znala. Možda je vrijeme da i to naučimo. No, na klupi i nemamo igrače s kojima bi mogao utakmicu zatvoriti - kazao je Jurčić.

No, pitanje je zašto nismo igrali bolje, bez obzira na umor, pa imamo igrače u najboljim klubovima.

- To je mali problem, nisam vidio viziju naše igre. A znali smo ih vidjeti i da visoko napadaju, po bokovima, vidjeli smo razne vizije u prošlim utakmicama, a sad nismo vidjeli što zapravo želimo. Ne može se više poslati na teren najboljih 11 i očekivati da će svaki put netko riješiti utakmicu, jednom Modrić, drugi put Brozović, Perišić ili Mandžukić... Naši igrači u svojim su klubovima dio uigranog stroja, Mandžukić zna kamo će kad mu dođe Alex Sandro, ulazi u sredinu na drugu špicu, a sad je ostao uz liniju, Perišić se bolje snalazi na lijevoj strani. Bez njihova ulaska u međuprostor, nismo bili opasni jer su Modrić, Kovačić i Badelj stalno, osim par puta Luka, bili u poziciji zadnjih veznih. Tako mogu u Realu igrati Modrić, Kroos i Casemiro kad u međuprostor upadaju Ronaldo, Isco, Bale... - govorio je Jurčić.

Island - Hrvatska
1/24

Pa nisu nikoga ni predriblali

Otto Barić dočekao je naše na nož.

- Znam da sad hoćete nešto negativno, “ubiti” izbornika. A ja ću reći da je izbornik bio dobar, možda je tek trebao biti još bolji. Ako je netko kriv za poraz, onda su to 90 posto igrači, a samo 10 posto izbornik. On je jedino morao prepoznati koji će se igrači potpuno dati reprezentaciji. No, da je nekoga izostavio, onda bi ga razapeli jer taj ne igra. Igrači nisu pokazali odgovornost, inicijativu. Ako netko nije bio spreman dati sve, onda je to morao reći izborniku. Pa nismo pošteno ušli u šesnaesterac, nekoga predriblali, nije bilo borbenosti. Očekivao sam da će Kovačić, koji je manje potrošen, donijeti puno toga, a nije, i ne samo on - kazao je Barić te dodao:

- Igrači si moraju međusobno iskreno reći što nije bilo dobro, tko nije ništa odigrao, a bilo je i toga.

Komentara 9

NM
nemirno more
20:41 13.06.2017.

normalno da nije kriv,kad se nista i nepita,ali iskreno receno igraci bi bolje igrali bez izbornika nego sa ovakvim izbornikom

KE
kentie
10:41 14.06.2017.

ok, ak igračima muka i bruka u repki paše, i ak su takvi mazohisti, neka im je....samo da izbornik u tekmi proti Islanda snosi najveći dio krivice, to stoji....jer stajati kraj out linije ukočen i paraliziran i niš ne poduzimatt na vrijeme, a iz avijona se vidi da igra pada i propada do totalnog raspada, to može samo radio kill, radio star...evidentno je bilo da kovačića nije bilo nigdi na terenu, osim u zapisniku, pa on je trebo biti smijenjen i zamijenjen već u poluvremenu; isto tako Mandžukić; Duje Čop umjesto njega, a na lijevu poziciju vratiti Perišića...i to je tako trebalo biti, med toa gledali smo tešku musaku od naše repke, sa konačnim padom Berlina u 88-oj minuti....Da sam Savez, ne bi se kockal više sa radio kill, radio starom....jer bu i dalje bil paraliziran, autističan i izgubljen u svemiru...i naša repka ne bu vidla svjetsko....

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
04:46 14.06.2017.

Jurčić i vizija. Starac i more.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije