Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cico promašio taktiku

Jurčić i Pamić: Svi se pojačavaju, jedino Dinamo prodaje svoje blago i očekuje rezultat

Lyon - Dinamo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/12
15.09.2016.
u 08:19

– Svi su se klubovi u LP pojačali, jedino je Dinamo prodavao najbolje. I zbog toga dečke i Cicu ne treba kritizirati.

Treneri Krunoslav Jurčić i Igor Pamić u uvjerljivom porazu Dinama u Lyonu ne vide ništa čudno, ni tragično.

- Dinamo je prije početka skupine Lige prvaka izgubio tri uvjerljivo najbolja igrača - Pjacu, Roga i Eduarda, i to na tri vitalne pozicije. I s njima bi bilo teško suprotstaviti se Lyonu, a ovako je ovih 3:0 realan rezultat – rekao je Igor Pamić, dok je Kruno Jurčić dodao:

– Svi su se klubovi u LP pojačali, jedino je Dinamo prodavao najbolje. I zbog toga dečke i Cicu ne treba kritizirati. Mi smo nerealni, jer prodajemo kućno blago, a onda mislimo da možemo konkurirati ozbiljnim momčadima. Iskreno, u ovoj skupini teško će Dinamo osvojiti jedan bod.

Loš eksperiment s Ćorićem

Jurčića je ipak iznenadio jako loš ulazak plavih u utakmicu.

– Dinamo je na početku izgledao impresionirano, a to je nažalost trajalo gotovo cijelo prvo poluvrijeme. Tek u zadnjih 30 minuta otpustili su kočnicu i počeli igrati u. Dinamo dugo nije mogao uspostaviti posjed, Lyon je dominirao u sredini terena. Plavi su bili inferiorni u skoku, a pogotovo u količini sprinteva. Tu je nastala ta velika razlika – objasnio je Jurčić.

Pamić smatra da je Cico mogao odabrati i bolju taktiku.

- Dinamo je krenuo s previše raširenim linijama. A Lyonovci koji su puno brži to su iskoristili. Bilo bi možda logičnije da je Dinamo igrao s trojicom u zadnjoj liniji, jer tako bi dobio jednog igrača više u vezi. Ovako vezni red uopće nije mogao parirati Lyonovcima, koji su bili puno brži, jači u duelu, ali i tehnički nadmoćniji. Također, eksperiment s Ćorićem kao lažnom devetkom nije uspio. Lyon je bez problema izlazio naprijed kroz tu prvu liniju Dinama – kazao je Pamić.

Nelogična klupska politika

Iako je primio tri gola, Šemper je pokazao da ima veliki potencijal.

– Ma Šemper je bio odličan, kod golova nije mogao ništa. Iskreno, bio je prvo ime Dinama, što baš i nije dobro kad izgubiš 0:3. Djelovao je Šemper sigurno, treba mu dati šansu, vidi se da zna, da je već sada zreo. Bit će i grešaka, ali zaslužuje da ga se istrpi – poručio je Pamić, te naglasio:

– Iako je protiv Lyona promašio taktiku, Cicu ne treba kritizirati. Napravio je veliku stvar već samim ulaskom u LP-a, a realno, s ovakvom momčadi teško možeš ikome u skupini uzeti bod.

I Jurčić se slaže s Pamićem:

– Kada prodaš trojicu najboljih igrača, onda je uobičajeno da i kupiš neko pravo pojačanje. No, Dinamo već dulje vremena nema takvu politiku, jer klasnog igrača treba i jako dobro pratiti, a to oni ne žele. Zbog toga nije korektno od ovakve momčadi očekivati rezultat. U nogometu se čuda jako rijetko događaju, a bilo bi čudo da Dinamo završi ispred nekoga u jakoj skupini s Lyonom, Juventusom i Sevillom.

Komentara 25

Avatar toxic alien
toxic alien
09:30 15.09.2016.

Uvijek ista kolegijalna prica..., svi drugi su mocni vanzemaljci a mi smo jadni zemljani koji protiv njih nemaju nikakve sanse! Nitko ili samo rijetki ce reci da od dolaska Kranjcara Dinamo izgleda kao rastimani orkestar. Mucili su se u kvalifikacijama za Ligu prvaka od prve utakmice, muce se cak i u domacem prvenstvu pa za mene ova igra i rezultat protiv Lyona nisu nikakvo iznenadjenje. Dinamo nije doveo pojacanja, ali ima izuzetno talentiranu generaciju mladih igraca koji po tehnickom znanju stoje rame uz rame sa vecinom razvikanih "zvijezda". To sto su sporiji od svojih protivnika, to je valjda pokazatelj kvaletete njihovih priprema i treninga. A treba imati i nekoga tko bi to znao posloziti, motivirati i na pravi nacin reagirati kad stvari ne idu po planu...

EN
enos
10:08 15.09.2016.

Naj veći dinamov dobitak je golman. Niti jednom pogriješio, za golove kriv nije, i sada trebaju u klubu biti pametni i godinu dvije ga "istrpiti" jer sigurno da će zbog mladosti biti i "briljantnih" poteza...ali ok. mene ono što fascinira su izjave tipa...puno su bolji trkački, eksplozivniji itd., itd. talent ne možeš nikome dati..ili ga ima ili ga nema,ali trku,kondiciju... za boga miloga šta ti treneri rade i kako tjelesno pripremaju momčadi? maloku ode u španjolsku u klub treće kategorije i izjavi kako je u hajduku bio jedan od tjelesno naj pripremljenijih a tu je zadnji.. jbt život... a to je još vidljivije na ovoj razini ,lige prvaka. mada nisam fan ćosića i njegovog komentiranja ali dobro čovjek reče...kao da francuza ima trojica više na terenu. totalna trkačka inferiornost. pa koji su to naši "stručnjaci" kad su im momčadi za 30-40 % trkački slabije. jel oni prate trendove i kako se radi i priprema momčad?

GI
gismund
09:01 15.09.2016.

nije problem što je dinamo izgubio, niti što (vjerojatno) neće osvojiti niti bod u skupini nego što igra bez glave i repa. dinamo nema igru i to je krivnja samo trenera! nema smisla plakati nad kadrom igrača koji imaš, ali onda je stvar trenera da posloži takvu taktiku koja od ekipe izvuče maksimum! kranjčar je taktiku postavio kao da je ovo HNL utakmica i da dinamo igra protiv cibalije...i zato je dobio 3 komada jer je ovo lyon....protiv juventusa i seville bit će i gore, ako kranjčar nešto drastično ne promijeni u taktici...čak je i utakmica protiv rijeke veliki rizik za dinamo s ovakvom neorganiziranom igrom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije