Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza utakmice

Jurčević: Ovo je za izbornika Dalića bila sjajna večer, dobili smo nove igrače

Švicarska - Hrvatska
Foto: EXPA/Pixsell
1/13
08.10.2020.
u 08:45

- Odlično su odigrali ti dečki, Bradarić je bio sjajan, Budimir pokazao koliko je upotrebljiv, Pašaliću je baš trebao taj prvi gol za reprezentaciju - istaknuo je

Hrvatska je upisala prvu pobjedu u 2020. godini iako je na početku susreta izgledalo da ćemo protiv Švicarske, koju nikada nismo pobijedili opet imati tešku muku.

Iako je Livaković obranio ‘zicer’ svog suigraču Mariju Gavranoviću, Gavro, koji je na kraju bio i kapetan Švicarske’ uspio ga je matirati i činilo se da smo u problemu. No, onda je sve krenulo nabolje, Hrvatska je okrenula i na kraju slavila s 2:1 u St. Gallenu.

- Ono što mi se najviše svidjelo je što smo u Švicarskoj igrali pred navijačima i to pred uglavnom našim navijačima, kao da smo igrali kod kuće - kazao je Nikola Jurčević koji nam je komentirao ovu pobjedu:

- Bilo je grča u prvih pola sata, sigurno su dva poraza, od Portugala i Francuske s osam primljenih pogodaka predstavljali opterećenje. I normalno je da smo u utakmicu ušli oprezno, bez puno rizika u igri, s dugim loptama na Petkovića.

Lukavi Gavranović nam je uspio zabiti i sigurno nam nije bilo ugodno jer nam je prijetio treći poraz zaredom. No, nakon toga smo počeli igrati kako treba, pametno otraga, s mirnom pas igrom koja krasi Hrvatsku, s posjedom lopte - pričao nam je Jurčević.

Zlatko Dalić dao je priliku nekolicini igrača koji su debitirali, neki koji su tek drugi put igrali i sve je ispalo jako dobro, Hrvatska je na kraju upisala tu prvu pobjedu nad Švicarskom.

- Odlično su odigrali ti dečki, Bradarić je bio sjajan, Budimir pokazao koliko je upotrebljiv, Pašaliću je baš trebao taj prvi gol za reprezentaciju, Melnjak je opet radio dobre stvari, Ćaleta-Car je pokazao hrabrost iako mu je kod gola pobjegao Gavranović.

Sve to je dokaz da Hrvatska ima širinu kadra, da ima igrača, a ova utakmica sjajno je došla izborniku. Ne samo da samo prekinuli niz od dva teška poraza, dobili smo igrače koji su pokazali da mogu igrati u reprezentaciji, odmorili smo dio igrača, a opet dali određenu minutažu Brozoviću, Modriću i Perišiću. Da ne zaboravim Brekala, pokazao je koliko je opasan a i odgovoran.

Hrvatskoj sad slijede susreti u Ligi nacija sa Švedskom i Francuskom.

- Drago mi je da ovo sa Švicarskom nije bila klasična prijateljska utakmica kakvih sam se naigrao, onako u laganom ritmu. Ovo je bila dobra utakmica, a mi nismo upisali treći poraz zaredom što bi bio raritet, to bi nam teško palo, nakon osam primljenih golova u zadnje dvije utakmice baš nam je ovakva utakmica trebala, protiv jakog suparnika, s upisanom pobjedom.

Ovo je bila baš ozbiljna utakmica, zato je pobjeda još važnija uza sve dobiti koje sam već spomenuo za našeg izbornika. Eto, i Uremović koji je stoper a igrao je na beku bio je jako dobar, i ja sam kao napadač postao bek u reprezentaciji, ali i on se jako dobro prilagodio zahtjevima i nakon svega trebamo biti optimisti - kazao je naš nekadašnji reprezentativac, trener u našoj reprezentaciji, bivši izbornik Azerbajdžana, Nikola Jurčević.

No, sad slijede Švedska i Francuska u Ligi nacija, bit će to novi teški ispiti.

Komentara 1

Avatar comparator
comparator
09:56 08.10.2020.

Možda predugo čekamo Perišića !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije