Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRENUO POBJEDOM

Jurčević ima novu ulogu za Soudanija pa poručio: To su nehumani uvjeti

Dinamo Rudeš HNL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
17.03.2018.
u 20:48

- Olmo? Izuzetno je talentiran nogometaš i igrač sjajnog pristupa. Naravno da sanja dres svoje reprezentacije, ali još je dovoljno mlad, ne treba biti nestrpljiv i ima još dosta potencijala u budućnosti.

Novi glavni trener prve momčadi Dinama, Nikola Jurčević debitirao je pobjedom u svom drugom mandatu u Maksimiru. Golovima Gavranovića i Olma svladan je posljednjeplasirani Rudeš s 2:0. 

- Šteta što je bilo kišno vrijeme zbog gledatelja i teške atmosfere za igranje. Najbitnije da smo pobijedili 2:0, da smo se vratili na pobjednički kolosijek, pokazali sigurnost i samopouzdanje. Moram čestitati i Rudešu, koji su interesantni i koji su nas namučili. Također mogu biti zadovoljan s nekim dijelovima igre, s pristupom momčadi, trudili smo se da izađemo iz male krize. Zadovoljan sam i velikim brojem prigoda, pobjeda je mogla biti i uvjerljivija. S obzirom na naše ciljeve, postoje segmenti koje moramo popraviti, ponajprije kontrola utakmice i problemi dugih lopti. Sve u svemu, potpuno smo zasluženo pobijedili, nismo primili gol i s obzirom na stanje i nedavne turbulencije, možemo biti zadovoljni - izjavio je trener, prenose službene stranice kluba.

Dinamo Rudeš HNL
1/13

Reakcija svlačionice bila je pozitivna: - To je uobičajena situacija u nogometu. U zadnja 3-4 dana doživio sam momčad na pozitiva način, dali su sve od sebe na treninzima, predstavili su mi se u pravom izdanju. Dinamo nosi jedan veliki pritisak, porazi su ostavili traga na samopouzdanju i najvažnije da se skinuo teret s njihovih leđa. U budućnosti možemo izgledati puno bolje. 

Soudani je igrao novu ulogu? - To je bila koncepcijska promjena, Soudani je bio druga špica uz Gavranovića, dok je Hajrović bio na desnom krilu, što mu odgovara zbog ulaska u sredinu i udarca s lijevom nogom. Olmo je igrao na lijevom krilu kao dodatni vezni igrač, s idejom da otvara prostor za Sosu. To je jedna od opcija na koje računamo u nastavku. 

Fiolić u momčadi? - Nemamo preširoki kadar i gledao sam što nam nedostaje. Hajrović se potrošio, dobro radio, a Fiolić je igrač koji je donio dinamiku i pomogao ekipi. Svatko će dobiti priliku s većom ili manjom minutažom, očekujem da se igrači pokažu, dokažu i drže status u momčadi. 

Trener je odgovorio kako očekuje da Benković bude spreman nakon završetka reprezentativne pauze, a momčad će u pauzi ostati na nekoliko imena: - Ostaje nam oko 10 igrača, pola momčad odlazi u svoje reprezentacije. Najvažnije da se igrači vrate zdravi, nećemo previše raditi u taktičkom segmentu, već u fizičkom podizanju i tehničkim elementima. 

Novi trener se osvrnuo i na navijače: - Svaka čast navijačima koji su došli na utakmicu, bili su to nehumani uvjeti za gledanje utakmice. To je velika vjernost i zahvalan sam im na tome. Nadam se dolasku više publike kako dolazi ljepše vrijeme i naše bolje prezentacije.

Za kraj se trener osvrnuo na pitanja o Livakoviću i Olmu: - Pričao sam s Livakovićem, ima moju maksimalnu podršku i nekoliko grešaka ne moraju utjecati na njega. Na utakmici je bio miran i vjerujem da će tako nastaviti do kraja. Olmo? Izuzetno je talentiran nogometaš i igrač sjajnog pristupa. Naravno da sanja dres svoje reprezentacije, ali još je dovoljno mlad, ne treba biti nestrpljiv i ima još dosta potencijala u budućnosti. 

Komentara 2

DV
dvauosam
10:23 18.03.2018.

Jurčeviću kad ste se toliko mučili protiv Rudeša onda kako misliš proči protiv Hajduka ili Reke? Igra vam se svodi na ti meni ja tebi i tako unedogled.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije