Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inspekcije i kazne

Juraj Čošić podnio ostavku zbog napada na Futsal Dinamo

Juraj Čošić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/6
21.11.2018.
u 13:32

Čošić je izrazio uvjerenje da je klub postao meta zbog njegova angažmana u Udruzi Dinamo to smo mi

Juraj Čošić, potpredsjenik Futsal Dinamo, podnio je ostavku na dužnost u klubu. Prenosimo u nastavku priopćenje u cijelosti:

- Odlazim s funkcije potpredsjednika u klubu Futsal Dinamo. Svoju ostavku dao sam prvo predsjedniku i objasnio razloge koji su prihvaćeni - kazao je u srijedu Juraj Čošić. Kao razloge ostavke naveo je napade na klub za koje vjeruje da su izazvani zbog njegova angažmana u Udruzi Dinamo to smo mi.

- Zbog mog angažmana u Udruzi građana koja traži svoja članska prava u GNK Dinamo svjedoci smo orkestriranog napada na klub u vidu slanja različitih inspekcija i kazni. Klub je dobio prekršajnu prijavu s drakonskom kaznom koja može ozbiljno naštetiti rad kluba na teško stečenoj razini iako su svi, pa i vi mediji, hvalili atmosferu na Šalati koja je prošla bez i najmanjeg incidenta. U zadnjih pet godina sve je bilo uvijek isto, ali sad odjednom se provode dvostruka mjerila.

Ako uzmemo u komparaciju druga masovna okupljanja u Zagrebu gdje smo svjedočili nekontroliranom korištenju pirotehnike,
ozlijeđenima i slično i gdje za razliku od nas organizator nije poduzeo ništa, a mi smo proveli svako slovo i točku zakona. Odjednom se pojavljuju i druge teškoće na svim razinama od organizacijskih detalja pa do termina utakmica i treninga - kazao je Čošić.

Potpredsjednik u ostavci poručio je kako se Futsal Dinamo bavi isključivo sportom te ne smije biti meta zainteresiranih skupina kojima smeta djelovanje Udruge Dinamo to smo mi. 

Juraj Čošić je uključen u rad kluba od 2014. godine, a kao svog zamjenika predstavio ga je predsjednik kluba Matija Đulvat 2015. godine na izbornoj Skupštini kluba kada je većinom glasova članova Futsal Dinama on izabran za predsjednika, a članovi potvrdili i imenovanje potpredsjednika.

- Ovo je nažalost avangarda u hrvatskom sportu da netko ide s funkcije u korist kluba bez obzira na razloge, a koji su nažalost naša stvarnost. S druge strane ja sam se ranije maknuo iz rada Udruge Dinamo to smo mi i koncentriram se samo na sport i Futsal Dinamo. Juri su vrata kluba uvijek otvorena i nadam se da će se u budućnosti strasti smiriti - kazao je Matija Đulvat.

Predsjednik Futsal Dinama najavio je i sljedeću izbornu Skupštinu koja će se održati u ljeto 2019. godine kada će članovi ponovno birati predsjednika i potvrditi članove tijela kluba. 

Podsjetio je da klub u 2018. ima više od 2500 članova, da više od 200 djece trenira nogomet u Futsal Dinamu te da je U13 selekcija osvojila treće mjesto na Svjetskom klupskom prvenstvu koncem 2017. u Barceloni.

- Trenutno smo u seriji pobjeda. Fantastično smo preokrenuli utakmicu u Dubrovniku i penjemo se prema vrhu tablice. Pozivamo sve u Kutiju u nedjelju protiv Vrgorca“ pozvao je navijače Matija i podsjetio da se Futsal Dinamo treba baviti najprije sportom.

Komentara 3

Avatar mlijeko
mlijeko
14:56 21.11.2018.

Zalaže se za pravnu državu i traži da ista funkcionira, a onda kada ta pravna država profunkcionira onda mu nije pravo, pa podvije rep i bježi. Time je sve rekao o sebi...

Avatar Mozzer
Mozzer
16:42 21.11.2018.

Nabacujete se kamenjem u kuci od stakla...a kad se porezes odmah po doznake za bolovanje...

DH
dalibor.hren
10:53 24.11.2018.

Učlani se u "Hajduk, to ste vi"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije