Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIFA PRETJERALA S KAZNOM

Junak Umaga Pablo Cuevas: Suarez je doma ipak veća faca od mene!

Cuevas
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
28.07.2014.
u 22:02

– Ne! Nije u redu to što je Luis Suárez napravio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Iako, i Fifa je malo pretjerala s kaznom – kaže Cuevas.

Došao je tiho, na prstima i ušao u – legendu. To je priča Pabla Cuevasa, Urugvajca koji se ponosno upisao na zid Stella Marisa, uz Prpića, Mustera, Moyu, Wawrinku, Davidenka, Verdasca, Robreda, Čilića... Dečko koji je u Umagu iz kvalifikacija otišao do kraja bio je iscrpljen, jedva je govorio, iza njega bila je teška nedjelja u kojoj je prošao i polufinale i osvojio finale pobijedivši branitelja naslova Tommyja Robreda (6:3, 6:4)...

– Krenulo mi je! Prije dva tjedna osvojio sam i turnir u Bastadu, sad i u Umagu! Nanizao sam 13 pobjeda zaredom, ugurao se prvi put među 40 igrača svijeta! – slavio je raščupani Urugvajac.

Kad spomenemo njegovu zemlju, prvo što nam pada na pamet je – ugriz. Grize li i on protivnike preko puta mreže kao i Luis Suárez?

– Ne! Nije u redu to što je Luis Suárez napravio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Iako, i Fifa je malo pretjerala s kaznom – kaže Cuevas.

A tko je sada popularniji kod kuće, vi ili on? I vama je krenulo.

– Nogomet je u Urugvaju sport broj jedan i mi, ostali sportaši s njima ne možemo u istu rečenicu. Tako da, on je broj jedan, a ja među ostalima – kaže Urugvajac specijaliziran za igru na osnovnoj liniji s ubojitim bekhendom.

Zanimljiva je njegova priča, prošle godine čak nije bio ni među tisuću tenisača na ljestvici, a danas izbacuje nositelje po turnirima.

– Imao sam dvije teške ozljede i operacije koljena, mislio sam da više nikad neću moći igrati. I onda kada sam napokon počeo trenirati, onda sam se opet ozlijedio... Ali, bio sam uporan i, evo me, sad s plavim trofejem odlazim iz Umaga – smije se Cuvas.

Dokle planirate doći?

– Do Urugvaja!

Mislimo na ATP ljestvicu...

– Iznenadim sam sebe svaki put, ni sam ne znam na što sam spreman... Idem odigrati još jedan Challenger turnir u Češku, a onda s obitelji slaviti kod kuće. Zavrijedio sam, zar ne?

Osvojili ste Roland Garros u parovima te posljednji mjesec i dva turnira. Što vam je draže?

– Teško je usporediti, ali biti najbolji u Parizu ipak je poseban osjećaj... No, i tu mi je bilo lijepo. Nitko na mene nije računao, a vidite me, na vrhu sam!

>> Kvalifikant Cuevas osvojio turnir u Umagu

Komentara 1

DH
dalibor.hren
07:45 30.07.2014.

Suarez je veća faca jer ima jače očnjake!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije