Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trijumf

Jug slavi, Mladost iskoristila tek 14. igrača više

01.06.2018.
u 10:35

Jugaši su dominirali od samog početka utakmice, predvođeni sjajnim vratarem Bijačem koji je obranio 11 udaraca te trostrukim strijelcem Lukom Lončarom

Na kraju se pokazalo da je tjeranje Juga da još jednom dođe u Zagreb bio maksimalan doseg vaterpolista Mladosti u ovogodišnjem finalu doigravanja za hrvatskog prvaka. Jug je u četvrtoj utakmici, pred oko 500 gledatelja na bazenu uza Savu, pobijedio sa 9:4 (3:1, 2:0, 1:1, 3:2) i s ukupnim omjerom od 3-1 u pobjedama osvojio 14. naslov hrvatskog prvaka. Jugašima je to ukupno 62. trofej u bogatoj povijesti koja se piše od 1923. godine.

Šteta je da se ova uzbudljiva, ali ne i odveć kvalitetna, utakmica igrala u pomalo neregularnim uvjetima. Zakazao je, naime, novi, nedavno kupljeni semafor ili ljudi koji su trebali upravljati njime. Mladostaši ističu da sami nisu krivi, upiru prstom u Ustanovu za upravljanje sportskim objektima...

Jugaši su dominirali od samog početka utakmice, predvođeni sjajnim vratarem Bijačem koji je obranio 11 udaraca te trostrukim strijelcem Lukom Lončarom. Po dva pogotka pridodali su Garcia i Joković a po jedan Fatović i Benić.

Strijelci za Mladost bili su Radu, Zović, Marković i Paškvalin, a žapci bi i gore prošli da na vratima nisu imali raspoloženog Ivana Marcelića koji je skupio 12 obrana. No, što to vrijedi kad su domaći prvi pogodak iz napada s igračem više postigli tek u 14. (!) pokušaju. Pa, im u tom smislu ni isključenje jugaša Ivankovića bez prava zamjene pet minuta prije kraja nije puno pomoglo...

- Igrali smo dobro u obrani, htijenja i borbenosti nije nedostajalo, ali u napadu nas nije išlo. Jug je pokazao da je bolji i zasluženo osvaja naslov - istaknuo je vratar i kapetan Mladosti Marcelić.

Među jugašima su bila i dvojica Zagrepčana: trener Vjekoslav Kobešćak i sidraš Luka Lončar. I jednome i drugome ovo je bio 11. trofej s Jugom. Lončar otkriva:

- U početku mi je bilo malo čudno osvajati trofeje za Jug, ali brzo sam se privikao. Ja sam profesionalac a Jug je institucija. Nekad su Dubrovčani igrali u Mladosti, pa zašto sad ne bi bilo malo obrnuto?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije