Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završni turnir Lige prvaka u Hannoveru

Jug pao: Zsolt Varga nadmudrio cimera Vjeku Kobešćaka

Vjekoslav Kobešćak
Foto: Goran Kovacic/pixsell
06.06.2019.
u 18:01

Zanimljivo je da su se u ovoj utakmici jedan protiv drugoga kao treneri našli Vjekoslav Kobešćak i Zsolt Varga. Sad su bili na suprotnim klupama a nekad su bili ne samo igrači iste momčadi (Mladost) nego često na putovanjima i - cimeri.

Vaterpolisti Juga brzo su ove godine okončali svoje ambicije na završnom turniru Lige prvaka. Na Final Eightu u Hannoveru ispali su već u četvrtfinalu, bolji od gospara bili su igrači mađarskog Ferencvarosa sa 10:9 (5:3, 3:2, 2:1, 0:3). Iz rezultata po četvrtinama se vidi da je mađarski prvak bolje otvorio utakmicu, poveo je s 3:0, a Jug je potom stizao to vodstvo, ali ga nije stigao. Na 9:10 smanjio je 48 sekundi prije kraja Loren Fatović svojim četvrtim pogotkom, ali preostalo je premalo vremena za preokret. 

Fatović je bio najraspoloženiji kod Juga (ali promašio je peterac kod 1:3), a ostale pogotke postigli su: Lončar, Joković, Garcia, Benić i Papanastasiou. Vratar Popadić obranio je samo četiri udarca, dok je s druge strane njegov kolega Vogel skupio 11 obrana (među kojima i peterac Fatoviću). Mađare su predvodili Den. Varga i S. Mitrović s po dva pogotka, a solidna su bila još dvojica srbijanskih igrača, Jakšić i Nikić, kao i Australac Younger. 

Zanimljivo je da su se u ovoj utakmici jedan protiv drugoga kao treneri našli Vjekoslav Kobešćak i Zsolt Varga. Sad su bili na suprotnim klupama a nekad su bili ne samo igrači iste momčadi (Mladost) nego često na putovanjima i - cimeri. 

Branitelj naslova je grčki Olympiakos koji će se nastojati pridružiti skupini od samo pet klubova kojima je uspjelo obraniti naslov. To je pošlo za rukom: zagrebačkoj Mladosti, splitskom Jadranu, Pro Reccu (Italija), Spandauu (Njemačka) i Partizanu (Srbija). Ali samo je jedan klub tri godine zaredom osvajao naslov a to je - Mladost!

Ključne riječi

Komentara 1

ČE
četverac
22:13 07.06.2019.

Uh, gadan je ovaj Ferencvaros. Mogli to Mađari i osvojiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije