Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEIZVJESNO DO KRAJA

Jug - Mladost najjači je vaterpolski finale svijeta

Jug Mladost
Grgo Jelavić/Pixsell
05.06.2010.
u 15:27

Sezona će se ocjenjivati po rezultatu finala, ističe Fatović, a Nikolić vjeruje da počinje jedna velika serija Mladosti.

Svaka čast Talijanima, pa i Mađarima, ali Hrvatska je ta koja ima najjači finale nacionalnog prvenstva. Jug i Mladost lani su bili sudionici europskoga Final Foura, a zajedno imaju više od 90 trofeja. Riječ je i o europskim, a ne samo hrvatskim gigantima i zato početak finalnog niza koji će odlučiti o 19. hrvatskom prvaku može samo veseliti vaterpolske sladokusce.

Prva utakmica u nizu igra se večeras u 20 sati u Dubrovniku. Sude Talijani, što mnogi smatraju dobrim jer oni kao stranci nisu opterećeni ni prošlošću ni budućnošću odnosa Juga i Mladosti.

– Sezona je bila duga i iznimno teška. No, u finalu moramo dati sve od sebe jer sezona će se ocjenjivati po njemu. Mi ulazimo kao favoriti, ali svjesni smo da je Mladost digla formu – kazao je Jugov trener Elvis Fatović.

I žapci priznaju gosparima da su favoriti, ali ništa više od toga.

– Podigli smo razinu igre i vjerujem da počinje jedna velika serija Mladosti. Jug nas je pobjeđivao ove sezone, ali tijesno, u nekim smo utakmicama barem u tri četvrtine bili jednaki, a u Zadru smo trebali i dobiti. No, sad ćemo pokazati zube – kazao je trener Mladosti Emil Nikolić.

– Jug je možda bolji što se pojedinačne kvalitete tiče, ali mi ćemo tu njihovu prednost anulirati momčadskom igrom i našom spremom – obećao je Igor Hinić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije