Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješna srijeda

Jug i Mladost osigurali prva mjesta, Primorje među osam unatoč porazu

Nikša Dobud
Reuters
20.01.2011.
u 16:10

Dubrovčani i Zagrepčani su osigurali prva mjesta, a Riječani prolaz u sljedeći krug unatoč porazu kod Barcelonete

Srijeda je bila još jedan uspješan dan za hrvatski klupski vaterpolo. Mladost i Jug novim su pobjedama sačuvali stopostotnu učinkovitost (pet utakmica – pet pobjeda) i izborili prva mjesta, a Primorje je doživjelo poraz kod Barcelonete (8:9), ali je, unatoč tome, i ono osiguralo nastup u sljedećem krugu, među osam najboljih momčadi Starog kontinenta.

Mladost je u skupini C pobijedila oslabljeni grčki Olympiakos sa 15:10, a Jug je u skupini D istim rezultatom nadjačao mađarski Eger. Dubrovčani su mogli biti i uvjerljiviji da u posljednjoj četvrtini nisu doživjeli neobjašnjiv pad (2:7). Do posljednje dionice gospari su briljirali i imali vodstvo od 13:3.

– Bilo bi bolje da u posljednjoj četvrtini nismo odigrali onako kako smo odigrali, ali u cjelini pružili smo dobru igru. Vodili smo 13:3, a to je bilo više od očekivanoga, pa i priželjkivanoga – kazao je Jugov trener Elvis Fatović.

Najviše pogodaka za Jug postigao je Slovak Lukaš Seman, četiri, a vratar Mirko Nižić obranio je čak 19 udaraca.

I Riječani su posustali u posljednjoj četvrtini (2:4), dotad su protiv Barcelonete na njezinu bazenu vodili sa 6:5. No, minimalni poraz vodi ih dalje, i to bez obzira na ishod dvoboja posljednjeg kola. Da primorjaši i izgube od Juga na svom bazenu, a da Barceloneta pobijedi Eger, igrači našeg i španjolskog kluba imali bi isti broj bodova (po devet), a u tom bi slučaju presudio bolji riječki učinak u međusobnim dvobojima (Primorje je u Rijeci pobijedilo s dva pogotka razlike).

Poredak skupine D: Jug 15, Primorje 9, Barceloneta 6, Eger 0.

Komentara 1

Avatar anton.filic
anton.filic
17:57 20.01.2011.

Bravo, hrvatski vaterpolisti. U niti jednom sportu nismo tako uspješni kao u vaterpolu. Reprezentacija je najbolja u Europi a sad imamo tri kluba među najboljih osam. Nadam se da će netko iz trolista i osvojiti europski tron. Nije ni taj Pro Recco svemoguć.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije