Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Jug dobio Hannover i napravio korak bliže završnom turniru

Jug Hannover
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/6
18.04.2018.
u 20:09

Hrvatski prvak do kraja natjecanja ima još dvije utakmice - 28. travnja gostuje u Beogradu kod Partizana, a 9. svibnja na gružu dočekuje moskovski Dinamo.

U susretu 12. kola skupine A Lige prvaka vaterpolisti Jug Croatia osiguranja su u Dubrovniku pobijedili njemački Waspo Hannover 14:9 (4:1,3:2,4:5,3:1) načinivši korak bliže plasmanu na završni"Final Eight".

Nakon pobjede na Final Fouru regionalne vaterpolske lige, Jugaši nisu imali previše vremena za slavlje jer ih očekuje završnica borbe za plasman na završni turnir Lige prvaka. Tri kola prije kraja natjecanja po skupinama Jug CO je u situaciji da mora ostvariti sve tri pobjede.

Prvi korak je načinio porazivši njemački sastav 14:9. Jug je poveo 5:1 i potom mirno odradio susret do kraja. Hannover se koncem treće četvrtine približio na dva gola zaostatka (10:8), no odabranici Vjekoslava Kobešćaka su uzvratili sa četiri gola u nizu i otklonili sve dvojbe.

Jug CO je do pobjede predvodio Maro Joković sa četiri gola, dok su po dva gola zabili Loren Fatović, Vincenzo Renzuto i Hrvoje Benić. Kod Hannovera najefikasniji su bili Julian Real s tri, te Aleksandar Radović i Darko Brguljan sa po dva gola.

Hrvatski prvak do kraja natjecanja ima još dvije utakmice - 28. travnja gostuje u Beogradu kod Partizana, a 9. svibnja na gružu dočekuje moskovski Dinamo.

Na ljestvici skupine vodi Olympiacos sa 28 bodova, Barceloneta ima 24 boda, dok je Jug CO treći sa 22 boda. Na četvrtom mjestu je Brescija sa 20 bodova i utakmicom manje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije