Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI TURNIR OD KORONE

Judo se u Dubrovniku vratio na svjetsku scenu

Judo/Ilustracija
Sanjin Strukic/PIXSELL
03.10.2020.
u 23:41

Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) wazarijem protiv Slovenke Tropan došla je do srebrne medalje, dok je Tena Šikić (do 57 kg) kroz repasaž stigla do brončane medalje svladavši Čopić iz Srbije, natjeravši je na tri kazne.

Europski judo kup za seniore u Dubrovniku, prvi službeni judo turnir u svijetu otkad je izbila pandemija koronavirusa, u subotu su otvorili sportska direktorica Europske judo unije Catarina Rodrigues, državni tajnik za sport Tomislav Družak i predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak. 

Pod brojnim epidemiološkim i sigurnosnim mjerama i bez gledatelja na tribinama, hrvatski judašima dobivali su potporu trenera i drugih natjecatelja, kolega iz reprezentacije i klubova. Najbolji rezultat od hrvatskih judaša prvog dana ostvario je Robert Klačar, koji se plasirao u finale kategorije do 66 kg. Klačar je poveo wazarijem, a zatim izgubio od Stošića, srbijanskog judaša, dobivši tri kazne, pa se morao zadovoljiti srebrom. U istoj kategoriji dobre borbe pokazao je Leon Đapić, koji je završio kao peti, izgubivši u borbi za broncu od Slovenca Kavčiča.

Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) wazarijem protiv Slovenke Tropan došla je do srebrne medalje, dok je Tena Šikić (do 57 kg) kroz repasaž stigla do brončane medalje svladavši Čopić iz Srbije, natjeravši je na tri kazne. 

Nakon prošlogodišnjeg zlata, Iva Oberan, u kategoriji do 63 kg je osvojila brončanu medalju. 

Finalni blok je počeo nakon svečanog otvaranja natjecanja, a ceremoniju dodjele medalja je uveličala i veleposlanica Japana u RH Misako Kaji.

Europski kup se nastavlja u nedjelju, uz nastupe Barbare Matić, Dominika Družete, braće Kumrić i drugih hrvatskih judašica i judaša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije