Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE IZNENADIO

U BiH ogorčeni potezom Hrvata: Više te ne želimo!

Jozo Šimunović
Foto: Reuters
16.03.2018.
u 10:00

S obzirom na to da nije debitirao za BiH, Šimunović bi ipak mogao igrati za Hrvatsku.

U srpnju prošle godine Jozo Šimunović, igrač Celtica i bivši hrvatski U-21 reprezentativac, odlučio je da će igrati za izabranu vrstu Bosne i Hercegovine.

Tvrdio je tada da je dugo i strpljivo čekao poziv među vatrene, a da on nikako nije stizao, pa je odlučio da će igrati za zmajeve

BiH je nedavno preuzeo Robert Prosinečki koji je na popis za utakmice protiv Bugarske i Senegala stavio Jozu Šimonovića. No, ovaj ga je odbio.

Odmah su se pojavile priče da postoji mogućnost da je dobio mig iz HNS-a. S obzirom na to da nije debitirao za BiH, Šimunović bi ipak mogao igrati za Hrvatsku

Bez obzira koji razlog bio, ovaj potez Šimunovića izazvao je brojne reakcije u Bosni i Hercegovini.

Šimunovićevo odbijanje igranja za BiH trebalo bi predstavljati jasnu poruku piše Sportsport.ba i dodaje:

"Ni u jednom trenutku više se ne trebaš odazivati jer više uopće ne trebaš biti pozivan. Ni jedan pojedinac nije veći od reprezentacije, pa se zvao i Jozo Šimunović. Bolji je Besim Šerbečić koji hoće i ide na glavu, od Šimunovića koji neće pa makar bio Beckenbauer."

A situaciju je prokomentirao i bivši BiH izbornik Mehmed Baždarević.

- Jozo mi je djelovao kao pametan momak i dobar čovjek. Sjećam se kada nam se pridružio da se ponašao stvarno lijepo, normalno, a bio je i dobro prihvaćen. Teško je komentirati bilo što ako ne znamo pravi razlog. Dok se ne oglasi, treba se sadržati bilo kakvih komentara na tu temu. Ne treba žuriti s osuđivanjem - rekao je Baždarević.

Komentara 20

Avatar babas
babas
12:35 20.03.2018.

Hrvati,Srbi i Bošnjaci,svi ste vi i Bosanci i Hercegovci. Mržnja nikom ništa nije donijela,to je bolest. Jozo može igrati i za jednu i za drugu reprezentaciju jer ima dvojno državljanstvo. Pustite čovjeka na miru,vrijeme će pokazati svoje.

BE
beriand
13:09 16.03.2018.

Ja sam takodjer rodjen u granicama današnje BiH. Ja sam Hrvat i to mi je domovina i potpuno je jasno da bi uvik igrao za Hrvatsku zato sto je to moja domovina. BiH je imitna Tvorevina bez Povjesne Zastave, Grba, Himne i Nacije

IV
ivan968
10:31 16.03.2018.

Nije bitan nečiji stav nego istina,a to je da ni jedan Hrvat a niti Srbin se ne osjećaju Bosanci,niti im ta drzava ista znaci.Za Bosnu igraju samo Muslimani i oni koji ne mogu po kvaliteti igrati za svoje maticne drzave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije