Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobili smo najmlađu seniorsku prvakinju

Josipa Koletić nadmašila je i našeg poznatog alkara Andriju Hrgovića

Josipa Koletić
Foto: Konjički centar EVAGO
1/2
21.09.2020.
u 21:12

Josipa Koletić inače živi i trenira u Njemačkoj pod vodstvom jednog od najboljih jahača u povijesti Ludgera Berbama

U novootvorenom konjičkom centru EVAGO u Čehima održano je prvenstvo Hrvatske u preponskom jahanju u svim kategorijama. U četiri dana natjecanja više od 100 konja i jahača odmjerilo je snage u svim uzrasnim kategorijama od kadeta, juniora, amatera, mladih jahača, amazonki i seniora.

Mlada Samoboraka Josipa Koletić s netom navršenih 18 godina postala je najmlađa seniorska pobjednica i prvakinja države u povijesti Hrvatskog preponskog jahanja.

Josipa je u paru sa svojim kastratom Layosom u odlučujučoj Grand Prix utakmici na visini 145 cm bila bolja od našeg poznatog alkara i jahača Andrije Hrgovića, a sa svojim je konjima (Layos, Checker i Ascot) dominirala sva četri dana turnira.

Osvojila je u pojedinačnim utakmicama tri prva mjesta, jedno drugo i dva treća mjesta te zlatnu medalju u pojedninačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Josipa Koletić inače živi i trenira u Njemačkoj pod vodstvom jednog od najboljih jahača u povijesti Ludgera Berbama (4 puta olimpiski pobjednik, 2 puta osvajač svjetskog kupa i peterostruki prvak Europe).

Prvenstvo države organizirano je na razini europskih natjecanja, a ohrabruje činjenica da je ove godine oboren rekord po broju sudionika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije