Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDARNI VATRENI

Josip Šimunić komentirao Hrvatsku i poručio: To je neugodno

Josip Šimunić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/9
25.03.2019.
u 07:00

- To je nogomet, dogodi se i ovakav dan. Poraz je neugodan, ali ako je već trebao doći, bolje da se dogodio sada, nego na kraju ciklusa - kaže Šimunić.

Bivši Hajdukov trener Zoran Vulić nije iskazivao veliko nezadovoljstvo porazom u Budimpešti.

- Nisam razočaran. U prvih trideset minuta prvoga i drugoga dijela Hrvatska je bila bolja. Mađari su nam postigli dva pogotka iz ne-šansi. Pokazali smo opet određene slabosti u prekidima, u tom dijelu igre Mađari su bili dominantnij, i dobili su utakmicu praktički bez igre - kazao je Zoran Vulić.

Igra Hrvatske?

- Trebamo priznati da smo imali dominaciju, posjed, ali da nismo imali zadnji pas pa su onda izostale i prave prigode.

Nije to više Hrvatska od prošloga ljeta?

- Promijenile su se uloge, naša pozicija više nije ista kao što je bila. Nekada smo mi bili lovci, a sada smo, nakon osvajanja drugog mjesta na svijetu, postali lovina. I prisiljeni smo drugačije igrati. Ima tu još nešto: nastupila je tiha smjena generacija. Sada su tu neki novi momci, Jedvaj, Brekalo, Petković..., i s njima ipak treba imati malo strpljenja i dati im određeni kredit. Mora ih se otrpjeti - naglasio je Vulić i u zaključku dodao:

- Svakoj reprezentaciji može se dogoditi da izgubi jednu utakmicu. Ovaj poraz ne mora uopće biti poguban za naše ambicije i ne treba od njega raditi dramu.

Trener Osijeka Zoran Zekić također nije skrenuo u negativu.

- Ovo je sve očekivano, prirodni tijek stvari. Jednostavno, nakon tolikoga pražnjenja nakon Svjetskog prvenstva mora se dogoditi pad. Očito je da nam nedostaje malo više energije, dok su Mađari dali 350 posto! Imali smo posjed lopte, dominaciju, ali nedostajalo nam je okomitosti – kaže Zekić i dodaje:

- Ne treba nakon jednoga poraza odmah početi sumnjati u Dalića i reprezentaciju. Pa kroz sve kvalifikacijske cikluse do sada imali smo problema, nikada u njima nije bilo bajno, uvijek neka borba, traženje. Bit će tako i ovaj put. Ali prihvatimo to kao našu realnost.

Bivši reprezentativac Joe Šimunić smatra kako poraz u Budimpešti ne treba shvatiti tragično.

- To je nogomet, dogodi se i ovakav dan. Poraz je neugodan, ali ako je već trebao doći, bolje da se dogodio sada, nego na kraju ciklusa - kaže Šimunić.

Je li vam nešto posebno zasmetalo u našoj igri?

- Ne, ne bih tražio negativnosti i krivce. Imali smo 1:0 i kada smo primili prvi pogodak, stvari su se okrenule. Šteta, da smo bar uzeli jedan bod, bilo bi to prihvatljivo - dodao je Šimunić.

Bivši reprezentativac Mate Bilić bio je stručni komentator u studiju Nove TV.

- Mađarska je jako čvrsta ekipa koja koristi svoje sitne prilike. Tako su igrali i u Slovačkoj, gdje su izgubili. Zabili smo sretno gol, a primili smo pogodak iz prekida što je naša bolna točka bila i na Svjetskom prvenstvu - kazao je Bilić i dodao:

- Jedvaj je krenuo da bi zaustavio mađarske kontre, a Brekalo se pokazao kao dobitak kada je ušao u igru. Međutim, nedostajao nam je ulazak veznog igrača iz drugog plana. Mađari su tu tanki, a mi to nismo iskoristili. Očito se volimo nervirati. Kroz iglene uši smo ušli na SP pa na kraju bili u finalu. Mislim da ćemo biti na nivou kad nam se vrati svi igrači. 

>> Pogledajte izjavu Zlatka Dalića nakon poraza od Mađarske

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije