Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVANSERIJSKI TALENT

Josip Brekalo muči braću Mamić, još uvijek razmišlja o odlasku iz Dinama!

Josip Brekalo
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
08.04.2016.
u 12:00

– Razgovarali smo i razgovarat ćemo, ali moj je dojam da su Brekalo i njegova obitelj zagrizli za odlazak. Klubovi koji se oko njega motaju doista su veliki i mi im, pa čak i da višestruko povisimo ponudu, ne možemo parirati – pesimističan je Zoran Mamić.

U kolovozu 2014. godine priča je bila potpuno drukčija. Tada šesnaestogodišnji Josip Brekalo potpisao je prvi profesionalni ugovor s Dinamom. U Maksimiru su procijenili da je riječ o velikom talentu. I bili su u pravu, odličan je nogometaš. Igrao je odlično i u mladim reprezentacijama, dio je čudesne generacije rođene 1998. godine koja je bila sjajna i u Ligi prvaka mladih te je apsolutno zaslužio mjesto u prvoj momčadi Dinama.

U prvih 11 našao se i u utakmici s Osijekom i nije bio zadovoljan svojom igrom, a onda je istrčao i u susretu s Hajdukom i postigao prvijenac već nakon dvije minute derbija, koji je na kraju završio s 4:0 za plave.

– Nisam mogao izabrati bolje, zabiti prvi gol baš na derbiju – govorio je smiješeći se Brekalo nakon susreta.

Te će se utakmice svakako sjećati, uzeo si je dres za uspomenu, neće ga dati nikome. Dobio je ovacije s tribina kad je izlazio, sve je to razlog za zadovoljstvo. A samo par dana prije bio je potpuno nezadovoljan svojom igrom u utakmici s Osijekom.

Dinamo je nemoćan

– Da, to nije bilo dobro, valjda zbog prevelikog pritiska kad sam vidio da sam u prvih 11. No, iz toga sam izvukao pouku, sad sam u glavi sve posložio, cijeli sam dan bio samo u utakmici i ispalo je odlično – kaže Josip, koji bi priliku mogao dobiti i u finalu Hrvatskog kupa, u kojem Dinamo, pomalo iznenađujuće, igra protiv Slavena Belupa.

– Slaven je iznenadio Rijeku, nadam se da nas neće. Je li mi draže što je on u finalu? Ne znam, nakon što je onako nadigrao Rijeku, možda i nije.

Sve je to lijepa nogometna priča, no Brekalo je iznio i zabrinjavajuće misli. Govoreći kako je ovo prvi gol, da će ih biti još, odgovorio je i na pritanje hoće li još zabijati za Dinamo.

– Vidjet ćemo, važno je zabijati, a sad za koji klub... Valjda za Dinamo.

Ta izjava puno govori, klinac od 17 godina kad zabije prvi gol za Dinamo, i to Hajduku, obično sja od sreće i obećava vjernost klubu, no Brekalo je povukao ručnu.

To jedino može značiti da nije odlučio ostati u Maksimiru. Naime, Brekalo ima ugovor s Dinamom do ljeta 2017. Potpisao ga je sa 16 godina, na tri godine, koliko maksimalno dopušta Uefa kad je o maloljetnicima riječ. No, problem je što Uefa te ugovore maloljetnika, iako ih dopušta, zapravo ne priznaje. I tako igrač koji je kao maloljetan potpisao ugovor, iako su potpisnici i roditelji, kad napuni 18 godina može otići. Kao što su otišli iz Dinama Robert Murić i Fran Brodić.

Nedavno je Dinamov trener Zoran Mamić govorio o opasnosti da Brekalo ode.

Još se razgovara

– Razgovarali smo i razgovarat ćemo, ali moj je dojam da su Brekalo i njegova obitelj zagrizli za odlazak. Klubovi koji se oko njega motaju doista su veliki i mi im, pa čak i da višestruko povisimo ponudu, ne možemo parirati – pesimističan je sportski direktor i trener Dinama.

Bila bi to velika šteta za Dinamo, za navijače koji su ga pozdravili ovacijama. I pitanje je što će biti na ljeto, 23. lipnja postaje punoljetan i može potpisati novi ugovor, a može i reći – zbogom.

>> Pobjedu zasjenile loše vijesti - Brekalo napušta Dinamo?!

Komentara 23

Avatar petrolio
petrolio
13:04 08.04.2016.

ode li iz dinama ovako rano, igrat će na posudbama par godina i vjerojanto propasti kao murić....ambicija brekalovih roditelja i ljubav prema kešu prijete propadanjem još jednog talenta jer NIGDJE neće imati ovakve uvjete za razvoj kakave sada ima u dinamu kad započinje igrati u prvoj momčadi!

ZO
zoom
12:34 08.04.2016.

ode li brekalo na takav način iz kluba, trebalo bi mu zauvijek zatvoriti vrata hrvatske reprezentacije, a to isto bi trebalo napraviti prema svima koji na nekorektan način otiđu iz dinama, hajduka, rijeke ili nekog drugog HR kluba

DO
dodotatino
13:54 08.04.2016.

Zaista mi je krivo kada novinari napišu ono što žele a ne i sve ono neslužbeno što se zna i što je jako blizu istine. Brekalo traži od Dinama plaću po kojoj bi bio najbolje plaćeni nogometaš u klubu što Dinamo igraču od 18 godina sigurno ne može niti treba platiti. Dogovara se plača za narednih 5 godina i tu sigurno u startu ne mogu tražiti isti iznos za prvu i za petu godinu. Drugi puno bogatiji mu daju bolju plaču ali koliko cure informacije za krači period. Dinamo odnosno braću Mamić muči samo jedno a to je da li će potpisati ugovor i imati igrača svakako izvanseriskog još par godina i onda dobiti izvrsnu odštetu ili će Brekalo otiči raskidom ugovora i u tom slučaju će Dinamo dobiti "nužni dio" odštete svakako puno manje nego li bi mogao zaraditi ali opet više nego što je u njegov razvoj ulagao. Svakako zarada samo kolika. Za Brekala mislim da je najbolje da ostane u Dinamu, da se razvija još koju sezonu jer to može u klubu koji igra redovito EL ili LP a on će biti u prvom sastavu i dobiti izvrsnu plaću ili da reskira. Svakako puno mu sreče što god da odlući, ipak neka pogledaju svi oni u Pjacu koji je i dalje koplje ispred njih, radi, igra i čeka pravu priliku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije