Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOMČAD DINAMA

Brekalo, ugledaj se na Pjacu pa ćeš postati igrač!

Marko Pjaca
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
02.05.2016.
u 22:22

Josip Brekalo još nije objavio da će ostati u Dinamu kad napuni 18 godina. Bila bi to šteta i za njega, a pogotovu za Dinamo. Iako, kako je odigrao u subotu navečer pola sata, morao bi se i sam zamisliti.

Vahid Halilhodžić bio je ozbiljno kritiziran zato što je Dinamo pobjeđivao sa samo 1:0. Jer, Dinamo mora pobjeđivati, ali ne bilo kako, mora igrati raskošno i puniti suparnicima mrežu. Ova sezona, dok je Vaha u dalekom Japanu, jako je slična toj Halilhodžićevoj eri, Zoran Mamić postaje ‘mister 1:0’. A da nije ‘mister 0:0’ mora zahvaliti Marku Pjaci, taj čudesni igrač u pet je utakmica, koje su završile 1:0, zabio tih pet golova.

Zoki mu skinuo šešir

– Nije ovo tenis pa da odlučuje jedan igrač – skromno je nedavno govorio Pjaca o tom svom učinku.

A zabio je zato što radi pošteno, što na terenu daje sve. Tako je bilo i u subotu u Maksimiru kad je stigla Istra 1961, opet je Pjaca bio čovjek odluke, a za svoj trud dobio je i naklon mlađeg Mamića.

– Zaslužio je Marko sve pohvale, ne samo zbog pogotka nego zbog toga kako je odigrao cijelu utakmicu. U sudačkoj nadoknadi se u punom sprintu vratio i klizećim startom odnio loptu, puno je takvih stvari napravio i treba biti primjer svima kako se treba ponašati i živjeti. Kapa mu do poda – kazao je Zoki.

Pjaca je najveća zvijezda Dinama, možemo mi lamentirati je li to netko drugi, ali iskreno dječje srce ne zna kalkulirati. Naime, jedan je dječak doveo cijeli razred na utakmicu u povodu svog rođendana. I ta su djeca sa svojim roditeljima bila pod južnom tribinom nakon utakmice i Pjacu nisu pustila gotovo sat vremena.

Talent nije gotov igrač

Nažalost, Pjacu ćemo teško još dugo gledati u Maksimiru, možda više nikada u dresu Dinama.

– Ne znam je li mi ovo bila posljednja utakmica, vidjet ćemo što ljeto nosi – tajanstven je Pjaca.

Izgubit će plavi tako velikog igrača, a moguće je da će izgubiti i njegova prirodnog nasljednika. Naime, Josip Brekalo još nije objavio da će ostati u Dinamu kad napuni 18 godina. Bila bi to šteta i za njega, a pogotovu za Dinamo. Iako, kako je odigrao u subotu navečer pola sata, morao bi se i sam zamisliti. Nonšalantno, sebično, neborbeno, s mnogo izgubljenih lopti u nepotrebnim soliranjima.

Za njega bi bilo dobro, bez obzira na to ostaje li u Dinamu ili kani pobjeći iz Maksimira, da pogleda snimku utakmice s Istrom. S posebnom pažnjom na to kako se bori Marko Pjaca.

Igrači su sličnih predispozicija, sjajnog ulaska s lijeve strane u šesnaesterac, znaju zabiti, asistirati. Samo, sad kod Brekala nismo vidjeli taj žar kakav ima Pjaca i za tog dečka koji će uskoro napuniti 18 godina bilo bi dobro da se ugleda na sjajnog Pjacu, tada možda postane jednako tako dobar igrač kao Marko, ovako će ostati vrhunski talent, a takvih je u povijesti bilo mnogo, kudikamo više nego pravih igrača.

Komentara 10

SE
senior
00:33 03.05.2016.

Ovo je prvi članak o Dinamu koji je objavljen u zadnjih par mjeseci u VL sa kojim se u potpunosti slažem sa onim što je Junaci napisao. I Brekalo bi ga trebao više puta pročitati aonda pogledati snimak utakmice saa NK istrom sa posebnom pažnjom na svoju igru.

MA
...Marsijanac
03:38 03.05.2016.

Ovo je jedini clanak kojeg je Junaci ikad napisao sa kojim se u potpunosti slazem. Pjaca je zakon, a Brekalo jos mora nauciti da su igraci prve lige cvrsci i brzi . A tek kad zaigra protiv velikih u EU. Uh da nam je zadrzati ove klince , prodati prosjecne strance i kupit par dobrih. Gdje bi modrima bio kraj!

ZO
zoom
08:15 03.05.2016.

marko je jako dobar mladić, pozitivac, a i odličan igrač koji je sve bolji i bolji. mali brekalo na žalost pretvara se u njegovu suprotnost, umjesto da uči od pjace i krene njegovim stopama, zbog pohlepe za novcem otići će van i uništiti si karijeru, bit će još jedan od stotina talentiranih koji su puno obećavali pa si preranim odlaskom uništili nogometnu sudbinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije