Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPADAČ U17 i DINAMA

Brekalo: Pa nismo mogli vjerovati da igrači Malija imaju godina kao mi!

Josip Brekalo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
05.11.2015.
u 19:46

– Baš smo razgovarali poslije, pa nismo mogli vjerovati da njihovi igrači imaju godina kao mi! Ali, to je tako. Afričke reprezentacije već godinama dominiraju u ovim kategorijama, sada smo i mi osjetili zašto – rekao je Brekalo.

Josip Brekalo proteklih je tjedana postao prava zvijezda. Mladi krilni napadač Dinama oduševio je igrama na Svjetskom nogometnom prvenstvu do 17 godina u Čileu, dokazao kako hrvatski nogomet ne mora brinuti za budućnost.

– Uh, evo, malo su mi se sada slegli dojmovi iz Čilea. Zadovoljni smo i ponosni. Znamo da smo napravili dobar rezultat, ali nekako je ostao gorak okus. Mogli smo otići još dalje. Ali, teško je bilo protiv Malija, fizički su dominantni – rekao je u razgovoru za Goal Josip Brekalo, pa nastavio:

– Baš smo razgovarali poslije, pa nismo mogli vjerovati da njihovi igrači imaju godina kao mi! Ali, to je tako. Afričke reprezentacije već godinama dominiraju u ovim kategorijama, sada smo i mi osjetili zašto. Svaka čast Maliju, zasluženo su nas pobijedili, ali mi smo u Čileu vidjeli da možemo igrati baš sa svima.

Što sada? Odmor ili povratak treninzima?

– Odmor je gotov, već sam danas bio na treningu. Evo, za vikend s Dinamom 2 putujem u Dugopolje, treba se nastaviti dokazivati. Nema veze, uživam u svemu tome. Pati jedino škola.

Koju školu pohađa Brekalo? Kako će te stvari uspješno riješiti?

– Pohađam prometnu školu, to mi je blizu Maksimira. Ali, baš me i nema previše tamo, nadam se da će profesori imati razumijevanja za moje izostanke. Znam da su pratili moje predstave u Čileu, razrednica je jako ponosna. Kada ću u školu? Stvarno ne znam. Pa nema me ni doma, kako ću naći vremena za školu?! Ali, siguran sam da ću sve uspješno riješiti.

Što dalje? Ostanak u Dinamu 2, odlazak u Lokomotivu ili je možda vrijeme za seniorsku momčad Dinama?

– Uh, teško pitanje. Tu opet ne ovisi sve o meni, vidjet ćemo kako će se sve razvijati u budućnosti. Inozemstvo? Ne znam, sve je moguće. Sve ćemo znati kroz 2-3 mjeseca – završio je Josip Brekalo.

>> Što je još Josip Brekalo rekao, pročitajte ovdje

>> Otac Josipa Brekala morat će hitno promijeniti broj telefona

Komentara 20

PP
Pol_pol
22:28 05.11.2015.

Ovi iz Afrike kao i izbjeglice...svi rođeni isti dan, u istom gradu i od istog tate i mame samo se drugačije zovu, ali ne znaju zašto...

MI
miki959
20:24 05.11.2015.

ima nešto istine u toj tvrdnji!!!

Avatar Abcda
Abcda
23:21 05.11.2015.

Evo , upravo je Mali pobijedio i Belgiju sa 3:1 i ode u polufinale . U Africi se nikad ne zna kad je tko rodjen. Sto ces kad mu je opcina na tri dana hoda od kuce. Djecu prijave kad im treba neki papir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije