Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaški dragulj

Još uvijek nije u rukama Srbije! Smije li se Hrvatska ipak nadati obratu?

Mario Nakić
Foto: Instagram/Mario Nakić
1/2
25.05.2019.
u 19:35

Budući da nastupa za madridski Real, Mario Nakić može odabrati i Španjolsku, a neki kažu da je to i najrealnija opcija s obzirom da su Španjolci u stanju ponuditi najbolje uvjete.

Premda se u petak pojavila informacija da je najbolji košarkaš juniorske Eurolige Mario Nakić odlučio zaigrati za srpsku košarkašku reprezentaciju, izbornik Aleksandar Đorđević tu je priču u subotu ujutro opovrgnuo.

- Što god da odluči i kada god da odluči, siguran sam da će Nakić to javno i reći. Ovako se samo navijački "prevode" naši familijarni, prijateljski odnosi i njegov lijep odgoj.

Na pogrešan način se svi zajedno borimo za njega u interesu srpske košarke - napisao je u subotu Đorđevića na svom profilu na Twitteru, iz čega se jasno može zaključiti da ovaj 17-godišnjak definitivnu odluku još nije donio.

Nešto kasnije je Đorđević dodao i sljedeće:

- Nadajući se da će jednog dana, između ostaloga u zbog razumijevanja i ljubaznosti svih nas i naše javnosti, Mario odlučiti za srpsku reprezentaciju, mi čekamo i dalje.

Premda je Nakiću majka Srpkinja, a otac Ivo Hrvat rođen u Rijeci, daroviti mladić u rukama drži i treću opciju. Budući da nastupa za madridski Real, Mario može odabrati i Španjolsku, a neki kažu da je to i najrealnija opcija s obzirom da su Španjolci u stanju ponuditi najbolje uvjete.

Srbi bi itekako voljeli da to ne bude slučaj, a u Hrvatskoj se, ako ništa drugo, još mogu nadati da će sin nekoć slavnoga košarkaša Cibone i Partizana reći 'da' našem savezu.

Doduše, ako je suditi prema izjavio izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije Veljka Mršića, u HKS-u su od te ideje gotovo digli ruke:

- Kad smo pričali prije nekoliko dana, rekao sam da očekujem da će ipak izabrati Srbiju. Tako da me ovo nije iznenadilo. Žao mi je, ali ovo je bilo očekivano. Probali smo sve, ali nije prošlo. Što je, tu je, idemo dalje. Možda je i bolje ovako. Bolje da za Hrvatsku igraju oni koji to žele, nego oni koji bi to napravili radi nekog interesa. Neki cilj se mora poštivati -  rekao je Mršić u razgovoru za Index.

Podsjetimo, Đorđević je u četvrtak na Twitteru objavio zajedničku fotografiju s Nakićem, sliku potpisao uz riječi "čekamo te, sine", ali njegove nove objave su sada zabrinula sve u Srbiji koju su pomislili da je to gotova stvar.

Komentara 5

US
USA
20:44 25.05.2019.

Ne vidim ni jedan razlog da ne potpise za Srbiju jer je njihova reprezenatcija odlicna i kompetitivna za zavrsnice svih velikih natjecanja, nista manje od Spanjolske. I onako igra u Realu pa novci vise nisu bitni, a takav ce igracc bez problema jednog dana kao i Doncic naci mjesto kod nas u NBA. A onda je sto se tice novca samo nebo granica. Bojan je npr. ove godine slobodan igrac pa gledajuci kako je igrao sezonu sljedece godine moze potpisati ozbiljan ugovor. I tako se radi o desetcima milijuna po godini.

Avatar Idler 3
Idler 3
20:53 25.05.2019.

Nek igra di mu je volja, pri nam ionak nigdo ne prati košarku. Inače ak idete nekog prozivat onda mu oca priupitajte zakaj je prešel vu BG i zakaj sina ni drukče odgojil ?! Dečeca ostavite smirom.

DI
Direkt
20:57 25.05.2019.

Može izabrati španjolsku ili srbiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije