Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barcelonin igrač

Jordi Alba: Skupina u kojoj su Hrvatska, Češka, Turska i Španjolska je najteža na Euru

Jordi Alba
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
06.06.2016.
u 19:55

Mi ćemo nastojati imati loptu u svom posjedu te stvarati prilike. Tako ćemo igrati protiv svakog suparnika – istaknuo je Jordi Alba

Španjolski reprezentativac i lijevi bočni Barcelone Jordi Alba (27) tvrdi kako je skupina u kojoj se nalaze Hrvatska, Turska, Češka i Španjolska najteža na Europskom prvenstvu te da samo treba razmišljati kako proći u iduću fazu natjecanja.

– Sada smo usredotočeni samo na Češku, Tursku i Hrvatsku, moramo samo o njima razmišljati jer se nalazimo u najtežoj skupini na Europskom prvenstvu – izjavio je Alba u sportskom kampu reprezentacije, u madridskom predgrađu Las Rozas.

– Mi ćemo nastojati imati loptu u svom posjedu te stvarati prilike. Tako ćemo igrati protiv svakog suparnika – dodao je.

Španjolska je osvojila zadnja dva Europska prvenstva, u Austriji i Švicarskoj 2008. te Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

– Zadnji Euro bio je poseban za mene. Del Bosque je vjerovao u mene kada mnogi nisu. Igrao sam na poziciji gdje prije toga nisam, osvojili smo prvenstvo te je sve završilo odlično. Nakon toga sam potpisao za Barcelonu – rekao je Alba.

On je te godine prešao iz Valencije, a ove sezone je s Barcelonom osvojio prvenstvo i kup.

Odbio je govoriti o favoritima na Europskom prvenstvu koje počinje u petak.

– Je li Španjolska favorit? O favoritima razmišljaju ljudi, ja se nisam na ništa obvezao ako osvojimo naslov. No spreman sam na sve – rekao je smijući se.

Španjolska na posljednjem velikom natjecanju, Svjetskom prvenstvu 2014., nije uspjela proći skupinu u kojoj su bile Nizozemska, Čile i Australija.

– U Brazilu se sve bilo skupilo, stvari nisu bile onakve kakve smo očekivali, i to treba zaboraviti. Sada smo fokusirani na ovo Europsko prvenstvo, dolazimo s igračima željnima igre, tako da trebamo misliti samo na pozitivne stvari – zaključio je Jordi Alba.

>>Del Bosque: Hrvatska ima odličnu momčad i mnogo poznatih igrača

Komentara 2

TH
thelion
20:22 06.06.2016.

grupa jest najteza ima pravo decko

MZ
mali zeko
21:09 06.06.2016.

Espana i Češka su favoriti, a ostele dvije repke imaju podjednake šanse............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije