Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNE BORBE

Jones jedva obranio naslov, Nunes spektakularnim udarcem nokautirala protivnicu

Jon Jones
Foto: Pixsell/Reuters
07.07.2019.
u 08:54

U glavnoj borbi UFC-a 239 Jones je pobijedio Thiaga Santosa (21-7, 13-6 UFC) podijeljenom odlukom sudaca (47:48, 48:47, 48:47)

Jon Jones (25-1-1, 19-1-1NC) u Las Vegasu je drugi put obranio naslov UFC-ovog prvaka u svojoj drugoj vladavini poluteškom kategorijom.

U glavnoj borbi UFC-a 239 Jones je pobijedio Thiaga Santosa (21-7, 13-6 UFC) podijeljenom odlukom sudaca (47:48, 48:47, 48:47), iako je odluka trebala biti jednoglasna u korist branitelja naslova.

U prvoj rundi duži Jones nogama drži Brazilca na distanci. Nakon što je uhvatio middle kick pokušao je rušiti Santosa, a kad se ovaj obranio zakvačio ga je udarcem laktom iz okreta. 'Maretta' je čekao svoj trenutak za napad i u nekoliko situacija dobro zaprijetio kao kada je desnim krošeom izbio zaštitnu gumu iz prvakovih usta, piše Croring.

Izazivač je na početku druge runde ozlijedio desnu nogu nakon što je prstima zahvatio Jonesovu potkoljenicu. Promijenio je gard, ali je i dalje tijekom runde bio aktivniji. Jones je pogodio odličnim middle kickom nakon kojeg se Brazilac okliznuo.

Santos je vrlo dobro otvorio i treću rundu, ali pred kraj iste Jones je počeo dominirati. Nakon što je primio udarac krošeom, Jones napada letećim koljenom poslije kojeg gubi balans, ali se brzo vraća na noge.

Brazilac se okliznuo kod upućivanja low kicka, kojeg je dobro koristio tijekom borbe, što je Jones kaznio udarcem laktom koji je izazvao posjekotinu. Pred kraj runde prvak je pokazao svoj bogat repertoar udaraca nogom.

U četvrtoj rundi vidjeli smo najmanje akcije. Jones je bio nešto aktivniji pred kraj, a u ovom dijelu borbe ponovno su bili očigledni Santosovi problemi s nogom.

Jones je u petoj radio opušteno i tek toliko da ima prednost, a Santos je dobro pogodio kombinacijom zadnji lijevi direkt - middle kick - lijevi direkt.

Santos je u prve tri borbe u poluteškoj kategoriji prije borbe za naslov ostvario sve tri pobjede.

Nunes nokautirala Holly Holm high kickom

UFC 239 i prije glavne borbe ponudio je niz uzbuđenja. Svoj obol tome dala je i Amanda Nunes (18-4, 11-1 UFC) koja je potvrdila svoju poziciju najboljeg ženskog MMA borca svih vremena.

'Lavica' je high kickom nakon četiri minute prve runde nokautirala bivšu prvakinju Holly Holm (12-5, 5-5 UFC) i četvrti put obranila pojas u bantamu. Brazilka je i prvakinja u perolakoj kategoriji. Video pogledajte ovdje.

Holly Holm se proslavila 2015. upravo high kickom kada je nokautirala Rondu Rousey i postala UFC-ova prvakinja u bantamu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar doog_kool
doog_kool
15:11 07.07.2019.

Zao mi Askrena, drago mi zbog Rockholda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije