Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vaterpolski sp

Joković: Najveća je opasnost na klupi Australije – Fatović

'14.01.2012.,  Zagreb - Zracna luka Zagreb, odlazak hrvatske vaterpolo reprezentacije na Europsko vaterpolsko prvenstvo u Eindhovenu. Elvis Fatovic i Sandro Sukno. Photo: Martina Popovcic/PIXSELL'
Martina Popovcic/PIXSELL
Autori: db, md
30.07.2013.
u 08:06

I prije 10 godina Hrvatska je u Barceloni igrala nokaut utakmicu protiv Australije. Ishod je bio senzacionalnih 10:6 za Australce

Od svih četvrtfinalista Svjetskog prvenstva hrvatski vaterpolisti u današnjem eliminacijskom dvoboju (17 sati) imaju suparnika najslabijeg rejtinga. I dok će Mađari na Grke, Talijani na Španjolce, a Srbi na Crnogorce, izabranici Ivice Tucka danas spokojno dočekuju Australiju. Doduše, \"morski psi\" nisu momčad za podcjenjivanje, ali ni za strahovanje i svih sedam izbornika, da mogu birati, izabralo bi njih.

Jezgrovitu, ali poprilično preciznu izjavu o tome što naše danas čeka dao je naš ljevoruki topnik Joković:

– Najveća opasnost za nas dolazi s klupe na kojoj se nalazi Elvis Fatović.

Nakon što je u Londonu, na putu do olimpijskog zlata, asistirao Ratku Rudiću, Elvis Fatović prihvatio je ponudu s najmanjeg kontinenta, ali iz šeste najveće države na svijetu. U njemu su Australci vidjeli trenersku perspektivu pa su ga izabrali ispred Srbina Dejana Udovičića i Talijana Giuseppea Porzija, trenera koji su u tom trenutku imali jaču reputaciju.

Zahvaljujući ponajprije vrataru Clarku (11 obrana od 15 udaraca), Australci su u osmini finala pobijedili Nijemce (8:4) i prava su plutajuća mina za favorite.

– Dat ćemo sve od sebe, no ni jedna momčad na svijetu ne može se mjeriti s Hrvatskom po pojedinačnom igračkom umijeću i ja sam zabrinut – kazao je Fatović.

Tako je, vjerojatno, govorio i australski izbornik od prije 10 godina pa se dogodilo čudo. U istom gradu, također na SP-u, Australija je pobijedila Hrvatsku s čak 10:6. Za Lijepu Našu tada su igrali Vićan, Šimenc, Barać, Hinić, Smodlaka... ali i Elvis Fatović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije