Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP skijaško trčanje

Johaug zlatna u skiatlonu, Malec 53.

SLO, FIS Weltcup Langlauf, Planica16.01.2016, Ski Stadion, Planica, SLO, FIS Weltcup Langlauf, Planica, Damen, 1,2 km Sprint, Qualifikation, im Bild Vedrana Malec (CRO) // during Qualification of Ladies 1,2 km Sprint of FIS Ski Cross Worls Cup at Ski Stad
Foto: Reuters/PIXSELL
23.02.2019.
u 14:01

Johaug (30) je veliku prednost ostvarila već u prvoj polovici utrke klasičnim stilom te je u jednom trenutku imala i više od minute prednosti u odnosu na prve pratilje da bi ciljem prošla u vremenu od 36:54.5 minuta,

Norvežanka Therese Johaug osvojila je naslov svjetske prvakinje u skijaškom trčanju u disciplini skiatlon na 15 kilometara (7,5km klasičnim načinom + 7,5km slobodnim načinom) na SP u Seefeldu, dok je hrvatska predstavnica Vedrana Malec utrku okončala na 53. poziciji sa 7:32.9 minuta zaostatka.

Johaug (30) je veliku prednost ostvarila već u prvoj polovici utrke klasičnim stilom te je u jednom trenutku imala i više od minute prednosti u odnosu na prve pratilje da bi ciljem prošla u vremenu od 36:54.5 minuta, 57.6 sekundi ispred srebrne sunarodnjakinje Ingvild Flugstad Oestberg, odnosno 58.7 sekundi ispred brončane Ruskinje Natalije Neprijajeve.

Za Johaug je ovo osmo zlato sa svjetskih prvenstava u karijeri, a drugo u skiatlonu u kojem je najbolja bila i prije četiri godine u Falunu. Na prošlom SP u Lahtiju 2017. te na lanjskim ZOI u Pjongčangu nije imala pravo nastupa jer je krajem 2016. godine kažnjena s dvije godine zabrane nastupa zbog korištenja nedopuštenih sredstava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije