Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Hrvatski Atletico'

Joey Suk: Nisu svi ti silni žuti kartoni Gorice pošteno dodijeljeni

05.11.2019.
u 17:06

Momčad, već sad možemo reći vrsnog stratega Sergeja Jakirovića, od drugoligaškog “anonimca” prije 16 mjeseci došla je do statusa ozbiljnog, ali i kontinuiranog kandidata za europske pohode.

Uz ukupan dojam koji nam Hajduk pruža proteklih dana teško je lijepo se osjećati kao nepristrani ljubitelj nogometa. Zato lijep osjećaj svima koji vole ovu igru daje Gorica koja je ove sezone jasno i glasno dokazala da nije bila samo prošlosezonski hit iako je i prošlosezonski podvig bio vrijedan spomena.

Momčad, već sad možemo reći vrsnog stratega Sergeja Jakirovića, od drugoligaškog “anonimca” prije 16 mjeseci došla je do statusa ozbiljnog, ali i kontinuiranog kandidata za europske pohode.

Rekorder HNL-a u žutim kartonima (skupljaju 3.5 po utakmici) ima reputaciju hrvatskog Atletica zbog svoje agresivnosti na terenu, no Gorica zabija (1.5 po utakmici) mnogo više pogodaka nego li momčad Diega Simeonea (1 po utakmici). Upravo ta kombinacija agresivnosti te atraktivnosti i čini je toliko zanimljivom za gledanje, uza sve odlične rezultate koje nude.

Agresivnost i atraktivnost

Kako je i sam Jakirović rekao, teško je sjetiti se kada je jedna momčad u domaćem nogometu izvukla takve rezultate u tjedan dana.

Od zadnje subote u listopadu do prve u studenom pala je Rijeka na Rujevici te dva puta Hajduk u Gorici (jednom kup, jednom u HNL-u), a sve tri pobjede ostvarene su istim rezultatom (2:1).

Junaci ovih pobjeda nad Hajdukom bili su isti u oba navrata, 23-godišnji Ogulinac Kristijan Lovrić te 30-godišnji Nizozemac s korijenima iz Indonezije Joey Suk. Dvojac je to koji utjelovljuje spomenutu kombinaciju atraktivnosti i agresivnosti.

Prošle sezone je Lovrić na svoju eksploziju čekao sve do veljače. Do tada nije postigao nijedan zgoditak. Doduše, imao je ograničenu minutažu, a i sam je svjestan tadašnje forme.

– Kada sam došao, u prvom dijelu sezone, nisam bio na zadovoljavajućoj razini i razgovarali su sa mnom, usmjeravali su me i sada je već rezultat vidljiv. Obistinilo se sve što su mi govorili – rekao nam je na kraju prošle sezone Lovrić.

Ove sezone mu nije trebalo toliko dugo da bi ponovno dokazao da je jedan od najperspektivnijih igrača domaćeg prvenstva.

U prvih šest kola HNL-a poentirao je jednom (protiv Dinama), a u idućih osam u strijelce se upisao čak šest puta. Tri je zabio fenjerašima Varaždinu, a po jedan velikim momčadima hrvatskog nogometa – Osijeku, opet Dinamu i sada Hajduku. Trenutačno drži drugo mjesto na ljestvici strijelaca (7) te prvo mjesto na ljestvici asistenata (6).

– Prošle sezone pogodio sam 13 greda, sada se otvorilo, ali uvijek služim momčadi. Posvećen sam samo Gorici, lijepo mi je i uživam u ovim trenucima karijere – rekao je Lovrić u subotu.

Svi rade zajedno, pa i navijači

Kad gledamo kalendarsku 2019. godinu, Lovrićeve brojke strahovito su jake, pogotovo za igrača koji nije član “velike četvorke” HNL-a. U 30 utakmica postigao je 18 pogodaka i tome dodao 11 asistencija. Igrao je ukupno 2525 minuta, što znači da je svakih 87 minuta pridonio pogotkom ili asistencijom.

– Što radi ovaj naš Lovrić, to je nešto nemoguće – i Jakirovićeve riječi govore o vrsnog kvaliteti bivšeg igrača Kustošije i Lokomotive.

No sudbinu je Hajduku oba puta pogocima zapečatio Joey Suk, fizički stasiti zadnji veznjak koji čini gomilu prljavog posla u sredini terena (već ima sedam žutih i jedan crveni karton), a nerijetko se zna priključiti i završnici. U srijedu je “dokrajčio” bijele fantastičnim plasiranim udarcem iskosa u 85. minuti, dok je u subotu u 86. minuti požrtvovno glavom pospremio loptu u mrežu.

– Mislim da sam u odličnoj formi. I ja i dečki znamo što moramo napraviti kao momčadi. Svjesni smo svojih ciljeva i svi zajedno naporno radimo kako bismo do njih došli. I mi igrači i trener, ali i navijači koje jako cijenimo, pogotovo kad dođu na gostujuće utakmice. Svi zajedno radimo kao tim.

Suk ima mnoštvo nogometnog iskustva. Većinu karijere proveo je u Nizozemskoj i u Belgiji, a u prvome razredu nizozemskog nogometa ima 47 utakmica iza sebe. Međutim, kaže da mu je HNL draži zbog čvrstog i fizičkog nogometa, što i dokazuje njegov spomenuti konto žutih kartona.

– Činimo sve kako bismo pobijedili, a katkada te pobjede dolaze na teži način.

Ali, isto tako mislim da svi ti silni žuti kartoni nisu pošteno dodijeljeni – zaključuje Suk.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kajinx
15:12 06.11.2019.

Ovi Mostarci su čudo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije