Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKI TRENUCI

Jeste zaboravili Alena Halilovića? Tko je mogao očekivati da će ovako završiti

Alen Halilović, Luka Modrić i Vedran Ćorluka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
14.10.2020.
u 17:33

Nastavlja se pad u karijeri ovoga mladića kojem su mnogi stručnjaci predviđali veliku budućnost i rijetko tko je prije sedam, osam godina mogao pretpostaviti da će ga se povezivati s trećeligašem.

Alen Halilović (24) nedavno je raskinuo ugovor s Milanom gdje je bio višak i u potrazi je za novim klubom. Mediji pišu da bi to mogao biti klub iz treće lige, Arezzo iz talijanske Serie C.

Nastavlja se tako pad u karijeri ovoga mladića kojem su mnogi stručnjaci predviđali veliku budućnost i rijetko tko je prije sedam, osam godina mogao pretpostaviti da će ga se povezivati s trećeligašem. U Arezzu smatraju da bi im Halilović bio sjajno pojačanje u napadačkom dijelu, a za taj klub igra i bivši hrvatski reprezentativac Mate Maleš.

Milan nije htio nastaviti suradnju s Alenom Halilovićem u bilo kojem izdanju, čak ni u opciji s posudbom te je bivši igrač Dinama i Barcelone trenutačno slobodan igrač. Nakon što je kao 17-godišnjak vrijedio 10 milijuna eura te mu se procjenjivalo da će tijekom karijere vrijediti barem 60, Halilović sad s 24 godine po Transfermarktu vrijedi milijun eura.

Alen Halilović, sin Sejada Halilovića, svojedobno je bio velika nada hrvatskog nogometa kojem su tepali da je nasljednik Luke Modrića. On je najmlađi debitant u povijesti hrvatske reprezentacije, protiv Portugala je zaigrao sa 16 godina, 11 mjeseci  i 23 dana, a portal Goal.com svojedobno ga je proglasio najboljim igračem na svijetu rođenim 1996. godine.

Alen je uspješno nastupao za Dinamo i postao najmlađi strijelac u povijesti HNL-a (16 godina, tri mjeseca i 19 dana). Nakon toga je otišao u Barcelonu, gdje je uspio debitirati za prvu momčad, no igrao je za ''B'' sastav. Zatim je dobro odradio posudbu u Sporting Gijonu, nakon čega ga je za pet milijuna eura kupio HSV. No to se nije pokazala kao dobra odluka jer je u Njemačkoj odigrao samo šest utakmica.

Uslijedila je posudba u Las Palmas da bi 2018. potpisao za Milan kao slobodan igrač. No, ni to se nije pokazalo kao dobar potez jer je bio posuđivan Standardu i Heerenveenu, a talijanski klub sada ga je obavijestio da više ne računa na njega. Halilović je danas slobodan igrač i novi ga klub može besplatno dovesti.

Ključne riječi

Komentara 14

NI
niko63
17:51 14.10.2020.

Tko ima zrno soli u glavi mogao je lako zaključiti što će se dogoditi s tatinim bahatim klincem čiju veličinu su napuhali novinari na račun janjetine i teletine.

Avatar Forumas
Forumas
18:37 14.10.2020.

Tko je mogao očekivati ......pa evo ja sam to ocekivao i govorio sam jos tada da mali gubi previse lopti i da ni jedna ekipa nece igrati za njega i njegove bezvezno izgubljene lopte. mali je prerano bacen na najvisi nivo i nije mogao ispuniti svoja a jos manje tudja ocekivanja. mali je pokleknuo pod teretom ocekivanja,nesto slicno ako se sjecate bojana krkica u barceloni koji sad igra u kanadi za sendvice.

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
17:52 14.10.2020.

A bio je toliko pametan kad sam mu ćaći savjetovao da ostane kod mene jos godinu dvije, bilo bi bolje svima.. Ps: dobro je jos 3.tal liga po naslovu mislio sam da konobari na okretištu tramvaja u dubravi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije