Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJI STOPER SVIJETA

Van Dijk je trebao doći u Dinamo, ali ga je Mamić izgubio zbog par milijuna

14.03.2019.
u 13:39

Naime, Zdravko Mamić tada je najavljivao kapitalce koji će Dinamo voditi u Ligu prvaka, a spominjalo se ime Gordona Schildenfelda. Brat Zoran, koji je tada bio trener, rekao je kako mu on nije na listi želja, ali Van Dijk mogao bi biti taj kapitalac

Virgil van Dijk jučer je odigrao jednu od najboljih obrambenih utakmica koju smo vidjeli u posljednjih desetak godina od jednog braniča. 

Njegov Liverpool bio je bolji od Bayerna u osmini finala Lige prvaka, a 27-godišnji Nizozemac izvanserijskom partijom oduševio je nogometni svijet. 

Krenuli su mnogi uspoređivati njega i Ramosa te između njih tražiti najboljeg stopera današnjice. 

Jučer je Nizozemac osvojio 100% zračnih duela, dobio je sve duele na zemlji, sve startove uspješno je odradio u svoju korist, a tome je pridodao još i pet čišćenja te zri presijecanja. Uz to, asistirao je i zabio pogodak

Liverpool ga je kupio od Southamptona za 78 milijuna eura, čime je postao najskuplji branič svih vremena. 

Rio Ferdinand, bivši sjajni branič Manchester Uniteda, ipak nije oduševljen toliko da bi mu predao titulu najbolje obrambenog igrača svijeta koju trenutačno, po mišljenju Engleza, drži Sergio Ramos

– Još uvijek bih na pijedestal stavio Sergija Ramosa. Kad dođu velike utakmice, kad se osvajaju trofeji, Ramos je spreman, s podignutim rukavima. Da bi te se smatralo najboljim na svijetu, moraš nešto i osvojiti – rekao je Rio, a zanimljiva je priča o tome kako se mogla razvijati karijera Van Dijka da je 2015. godine Dinamo ponudio nekoliko milijuna eura više Celticu za tada 24-godišnjeg Nizozemca.

>> Pogledajte kako se u Africi navija za Dinamo

Naime, Zdravko Mamić je tada najavljivao kapitalce koji će Dinamo voditi u Ligu prvaka, a spominjalo se ime Gordona Schildenfelda. Brat Zoran, koji je tada bio trener, rekao je kako mu on nije na listi želja, ali Van Dijk mogao bi biti taj kapitalac.

– Možda je ''kapitalac'' Van Dijk iz Celtica. Njega bih volio imati u Dinamovu sastavu. Celtic je, međutim, odbio ponudu od pet milijuna eura. Realno, njegova je cijena oko sedam milijuna eura. No, nisam siguran da bi i za navedeni novac došao u Maksimir – rekao je tada Zoran Mamić. 

Ipak, Nizozemac je otišao u Southampton, a nakon toga u Liverpool, gdje je došao do razine najboljeg svjetskog stopera

>> Pogledajte tko su plavi heroji koji su Dinamo vodili do osmine finala Europske lige

Komentara 4

Avatar toxic alien
toxic alien
20:39 14.03.2019.

Ha, ha, ha... "Rio Ferdinand, bivši sjajni branič Manchester Uniteda"! Lovren je za njega svemirski brod! Ferdinand je bio spor k'o blato... Ali posto je igrao u dobrom timu, mnoge njegove mane nisu dolazile toliko do izrazaja.

SA
SI aka SI
14:00 14.03.2019.

ipak su ponudili 5 milijuna što je za naše prilike ogroman novac (jedino Rog je bio plaćen toliko), a i logično je da će igrač iz Celtica odabrati Southampton prije nego Dinamo. Nije da je bio na probi kao anonimni klinac, pa ga Marijan "ekspert" Vlak nije prepoznao.

IH
iron.hide.54966
15:11 14.03.2019.

Trebao je on doći da ne kažem gdje...doći u ligu gdje krave pasu travu par metara od igrališta. Sreća njegova da nije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije